Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla birlikte yollara dökülen milyonlarca kişinin hem canına hem de malına zarar gelmemesi için uzmanlar uzun zamandır projeler üzerinde çalışıyordu. Böylesi bir proje İçişleri Bakanlığı ve Yandex Navigasyon ile ortaklaşa önemli bir noktaya geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Yandex ile başlatılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan proje kapsamında sürücülerin en fazla ölümlü kazalarla karşılaştığı noktalardan bundan böyle uyarı mesajı paylaşılacak.

Kurban Bayramı tatilinde trafik kazaların önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ile Yandex Navigasyon, önem taşıyan bir proje için iş birliğine gitti.

YANDEX: 'FRENE DEĞİL KURALA GÜVEN'

Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka

Kurban Bayramı tatili sürecinde trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla özel mesaj uygulaması Türkiye genelinde 1800 kritik noktada devreye girdi. En fazla ölümlü kazanın gerçekleştiği yol üzerinde olduğu söylenerek uyarılan sürücülere, '#FreneDeğilKuralaGüven' mesajı gönderiliyor.

KAZALARDA GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE YARI YARIYA AZALMA BEKLENİYOR

Daha önce de aynı güzergahlar üzerinde bulunan mola noktalarında sürücüleri lokasyon bazlı SMS'lerle uyaran İçişleri Bakanlığı, kazaları asgari düzeye indirmeyi hedefliyor. Tüm bu önlemler sayesinde şu ana kadar gerçekleşen kazalarda geçtiğimiz yıllara göre %50 azalma meydana geldiği belirtiliyor.