Kurban Bayramı'nda sevdiklerinizle birlikte kalabalık bir sofranın başında buluştuğunuz sofraların sağlık sorunlarına sebebiyet vermemesi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar Kurban Bayramı sabahında midenize giren ilk besinin yağlı et olmaması gerektiğinin altını çizerken, yapılacak olan bol yeşillikli bir salata ve tam buğday ekmeğinin bulunduğu kahvaltı ile bayram sofrasına hazırlanabileceğinizi belirtiyor.

Kurban Bayramı'nda kavurmadan vazgeçmek istemeyebileceğinizi bildiklerini kaydeden uzmanlar, yapılacak birkaç düzenlemeyle bayramı konforlu geçirebileceğinizi belirtiyor ve şu önerilerde bulunuyor.

Tüketmek istediğiniz eti mutlaka öğle yemeğinde yemeniz gerektiğini belirten uzmanlar, zor sindirilen bir besin olan etin en az iki gün buzdolabında dinlendikten sonra tüketilmesi gerektiğini aksi halde, gaz, şişkinlik veya hazımsızlığa sebebiyet vereceğini vurguluyor.

Kalp – damar veya karaciğer hastalığı bulunan kişilerin et tüketiminde kendilerine sınır koymasının şart olduğunu ifade eden uzmanlar, özellikle sakatat tüketiminin bu kişiler için tehlikeli olduğunu vurguluyor. Dalak, böbrek ve bağırsağın kalp damar sağlığında sorun bulunan kişileri olumsuz etkileyeceğini hatırlatmakta fayda var.

Uzmanlar bayramda etin yanı sıra tatlıların da önemli bir tehdit oluşturduğunu belirtirken, tatlıların yanında ayran, kefir gibi süt ürünlerini tüketmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Ayrıca baklava, kadayıf, oturtma gibi şerbetli tatlılar çok yağlı ve kalorili olduğu gibi kan şekerimizi de bir anda yükselteceğini belirten uzmanlar, bayram gezmelerinde tatlı için bir sınır belirlemenizin şart olduğunu kaydediyor.