Her kurban bayramında olduğu gibi bu kurban bayramında da en çok merak edilen sorulardan biri kurbanlıkların fiyatları…
Migros, Carrefour ve a101 gibi birçok büyük market kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Büyük marketlerin yanı sıra Diyanet, Kızılay, Mehmetçik Vakfı, Yeryüzü Doktorları ve LÖSEV vakıfları da kurbanlık için bağış fiyatlarını duyurdu.


Bu kurban bayramında, eski kurban bayramlarına göre bir değişiklik var. Bu yıl ki kurban bayramında dişi düvelerin kurbanlık olarak satılması yasaklandı. Devlet bu konuyu çok sıkı tutuyor. Kentlere giriş çıkışlarda kurbanlıklar tek tek kontrol ediliyor.


Peki bu sene kurbanlıkların fiyatı ne kadar?


Geçen seneye göre kurbanlıkların fiyatı bir hayli artmış görünüyor. Geçen sene 975 liradan başlayan kurbanlık dana hissesi, bu sene 1190 TL'den başlıyor. Yani geçen sene kurbanlık dana fiyatı geçen seneye göre yaklaşık %15 daha düşüktü.
Geçtiğimiz kurban bayramında 845 TL olan kurbanlık koç, bu sene 995 TL'den satışa çıkarılıyor. Yani geçen sene göre 150 TL civarında zam yapılmış kurbanlık koçlara…


Kızılay Kurbanlık fiyatlarına zam yapmadı


Kızılay kurbanlık fiyatlarına zam yapmadı hatta indirime gitti. Geçtiğimiz kurban bayramında kurbanlık hisse bedelini 740 TL olarak belirleyen Kızılay, bu yıl kurbanlık bedelini 735 TL olarak açıkladı.


Yani kurbanlık hisse bedeline zam yapmayan Kızılay, az da olsa bir indirim uygulamış oldu.


Kızılay, kestiği kurbanlıkları konserve haline getirerek, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapıyor.