Üniversite öğrencileri KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı mı? KYK başvurularını yapan üniversite öğrencileri internet üzerinden sonuçlara ilişkin açıklama yapılıp yapılmadığını soruşturuyor.

Milyonlarca öğrenci KYK burslarıyla öğretim hayatını devam ettirebiliyor. Başvuru sürecinin ardından Kasım ayının gelişiyle burs başvuru sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edildiği için sürec uzayabiliyor. KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nın resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen yılki süreç ele alındığında 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığı görülüyor. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

KYK BURSLARI NE KADAR 2018?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler için ödemeler ocak ayında başlayacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.