Öğrenciler KYK burs ve kredi başvurularını gerçekleştirdi. Uzun süredir merakla beklenen burs ve kredi başvuru sonuçlarına ilişkin artık son aşamaya gelindi. 2018 KYK burs ve kredi başvurularına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Fakat ÖSYM'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. KYK burs ve kredi başvuruları nereden öğrenilecek? İşte detaylar...

KYK Burs ve Kredileri 2018 yılında 500 TL olarak belirlendi. Öğrenciler için olmazsa olmaz KYK bursu ve kredisi için başvurular geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Şimdi milyonlarda öğrenci, 500 TL'lik burs ve kredinin ne zaman hesaplarına yatacağını araştırıyor. KYK Bursları için tarih belli mi? Burslar hesaplara yattıktan sonra bankamatik aracılığıyla çekilebilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANABİLİR

Önceki yılın sonuç açıklama verilerine dayanılarak 12-13 Kasım tarih aralığında açıklanması öngörülen KYK burs başvuru sonuçları için kritik güne girildi.

12 Kasım Pazartesi günü araştırmalarına hız kazandıracak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapacağı duyuruya kilitlenecek.

ÖĞRENCİLER BANKA HESAPLARINI KONTROL EDİYOR

Sonuçların açıklanacağı günü öğrenebilmek adına KYK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yanıt arayan öğrencilere, kurumdan açıklama geldi. Açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"Burs/kredi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen http://yurtkur.gsb.gov.tr sitemizi takip etmeye devam ediniz. Esenlikler dileriz."

BURS VE KREDİLER ZİRAAT ATM'LERİNDEN ÇEKİLEBİLECEK

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden hesap açacak. Belirlenen şubeden açılacak olan hesabın ardından öğrenciler, aynı şube üzerinden bankamatik kartlarını alabilecek.

Sonraki aylarda burs ya da kredi ödemeleri bankamatik kartları üzerinden herhangi bir ATM ya da şubeden çekilebilecek.

ERDOĞAN'DAN KREDİ VE BURS AÇIKLAMASI

Öğrencilerimizin barınma sorunlarının çözümü için açılan yurtların yatak kapasitesinin 640 bini bulduğunu, öğrencilere eğitimlerini, ailelerine en az yük olarak yürütebilmeleri için isteyen herkese kredi veya burs verdiklerini anlatan Erdoğan, "Fakat bir sıkıntımız var. Nedense öğrencilerimiz hep burs istiyorlar. Krediye pek yaklaşmıyorlar. Niye yaklaşmıyorsun krediye? Kredinin de sana sağladığı ayrı avantajlar var. İş bulduktan sonra bunlar faizsiz bir şekilde geri ödenecek olan adeta burstur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öğrencilere bir müjde vermek istediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi-burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam, biz göreve geldiğimizde sadece 45 liraydı. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını da günlük 8 liraya yükselttik. Öte yandan yüksek öğrenim yurtlarımızın fiyatlarında bu yıl hiçbir artışa gitmedik. Görüldüğü gibi eğitim-öğretim konusunda pek çok meseleyi çözdük. Bundan sonra kaliteye odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum."