Ev ödevi için buluşan iki lise öğrencisinin kimya deneyi patlamayla sonuçlandı. İstanbul Sultangazi'de lise öğrencileri Tarık G. ile Muhammed Ali Ç.'nin potasyum nitrat ile gerekleştirmek istedikleri kimya deneyi şiddetli patlamaya neden oldu. Evin mutfak bölümünde gerçekleşen patlama sonucu Tarık G. hafif yaralanırken, Muhammed Ali Ç.'nin yüzü, kolları ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar meydana geldi.

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde meydana gelen olay şu şekilde gerçekleşti. 20 Ekim günü saat 18.00 sıralarında Tarık G.'nin evinde bir araya gelen iki arkadaş önce test çözdü. İki arkadaş daha sonra kimya deneyi için mutfak bölümüne geçti. Burada patlayıcı nitelikte olan kimyasal maddelerle deney gerçekleştiren iki arkadaş patlamaya neden oldu. Olaya ilk şahit olan Tarık G.'nin annesi şoka girerken, çığlıkları duyan komşular ilk müdahaleyi yaptı.

adf07d7c66030b08b7326570a472f63e

DUMAN TÜM BİNAYI SARDI

Patlama sesi üzerine mutfağa koşan anne Derya G., gördüğü manzara karşında şok geçirip, çığlık atmaya başladı. Çığlıkları duyup eve gelen komşular, kendi imkanlarıyla Tarık G., ve Muhammed Ali Ç.'yi Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay esnasında çıkan duman tüm binayı sarınca, bina sakinleri dışarı çıkarak itfaiye ekiplerine haber verdi.

dba5428e5b8493ee36c703f269e13de2

İTFAİYE EKİPLERİ ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri laboratuvarda yapılması gereken deneyin evde yapılmaya çalışıldığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediler. Anne Derya G., oğlu Tarık G., ve Muhammed Ali Ç.'nin ders çalıştıkları sırada bir patlama sesi duyduğunu ve patlama sonrası evi duman sardığını söyledi.

Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma

6cd42a93472410ae0dc8e8e4e19f5c33

Olaydan sonra Sultangazi Lütfiye Nuir Burat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tarık G.,tedavisinin ardından taburcu edildi. Yüzü, kolları ve vücudunun çeşitli yerlerinde 2. derece yanık oluşan Muhammed Ali Ç., ise yapılan ilk müdahalenin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Muhammed Ali Ç.'nin Yanık Ünitesinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.