Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin Luiz Gustavo transferinde mutlu sona ulaştığı kaydedildi. Luiz Gustavo kimdir?

Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinde olduğu Brezilyalı Luiz Gustavo'nun transferinin resmen noktalandığı kaydedildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un günlerdir yoğun çaba sarf ettiği transferde Marsilya ile her konunda anlaşıldığı ve 32 yaşındaki dünya yıldızının kısa süre içerisinde İstanbul'a gelerek sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Marsilya ile Fenerbahçe'nin son olarak 6 milyon Euro'luk bir bonservis bedelinde anlaşma sağladığı belirtildi.

LUIZ GUSTAVO KİMDİR?

Luiz Gustavo, 23 Temmuz 1987'de Brezilya'da doğdu. Futbol hayatına ilk olarak Universal FC Largo takımında başladı. 2006 yılında Corinthians takımına geçen Gustavo, 2006-2007 sezonunda CRB takımına kiralık olarak gönderildi.

2007 Ağustos ayında ise Luiz Gustavo, ülke dışında çıkarak Hoffenheim'a kiralık olarak gitti. Bir sonraki sezon ise 1 milyon Euro bonservis bedeli ile Alman takımı oyuncusu oldu.

2011'de ise Gustavo, değerini katlayarak 17 milyon Euro karşılığında Bayern Münih takımına transfer oldu. Brezilya oyuncunun bir sonraki durağı ise Wolfsburg oldu. 2013 Ağustos ayında 16 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında anlaştı.

Luiz Gustavo'nun son durağı Fransa oldu. 2017 Temmuz'unda Marsilya'ya 10 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Oyuncunun bu kulüp ile 2021'e kadar anlaşması bulunuyor.

1,87 boyundaki oyuncu sol ayağına daha hakim ve ön libero oynuyor. Aynı zamanda Sol bek ve stoper mevkilerinde de oynayabiliyor.

40 kez milli takım forması giyen Gustavo, geçen sezon Marsilya formasını 38 maçta giydi ve 4 gol atmayı başardı.