Terör örgütü PKK'ya yönelik Kuzey Irak'taki operasyonlarını sıklaştıran TSK, son dönemde art arda başarılı sonuçlar elde ediyor. Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarını yoğun ateş altına alan savaş uçakları teröristlere ait çok sayıda cephanelik ve barınağı yerle bir etti.

Kuzey Irak'ta devam eden operasyonları değerlendiren AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Kahraman ordumuzun harekatı Kandil'in eteklerine kadar gelmiştir" şeklinde konuştu.

TSK'nın kararlılığını vurgulayan Mahir Ünal, PKK'nın yuvalandığı çok sayıda kampın teröristlerden temizlendiğini belirtti. Bölgede terörden temizlenen noktalara TSK'nın üs kurduğunu kaydeden Ünal, "Onlarca PKK kampı temizlenmiştir. Onlarca yeni üs oluşturulmuştur. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, Kandil bu adi terör örgütünden temizlenecektir." diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ KANDİL'E OPERASYON OLACAK MI?

Kamuoyunun da yakından takip ettiği Kuzey Irak'taki gelişmelerin Kandil'i de kapsayıp kapsamayacağı merak ediliyor. AK Parti Sözcüsü Ünal konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Biz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nı halledince hemen nereye döndük? Irak'a döndük. Çünkü terörü kaynağında kurutmak için. Şimdi Afrin'e gidersin ana muhalefet "Afrin'e" girme der. Kandil'e yönelirsin "Bu bir seçim yatırımı" der." açıklaması gelmişti.