Sporun İzinde, Güreşin Kökenleri ve Gelişimi Sporun İzinde, Güreşin Kökenleri ve Gelişimi

Hazırlık karşılaşmalarında parlak bir tablo çizemeyen Galatasaray'da göze çarpan isimlerden Maicon, Fatih Terim'den olumlu rapor aldı. Geçtiğimiz sezonun son bölümünün Denayer'in ardından yedek olarak tamamlayan Brezilyalı, son AEK maçında 2 gol atarak Terim'in gözüne girdi.

Fatih Terim'in yönetime satın raporu verdiği ve yerine 2 stoper düşündüğü Maicon, hazırlık maçlarında göz doldurarak yeni sezon öncesi hazırım sinyali verdi. Jason Denayer konusunda yaşanan anlaşmazlık yönetimin elini bağlarken, stoper konusunda riske girmek istemeyen Terim, takımı ve ligi tanıyan Maicon ile devam etmeye şimdlik sıcak bakıyor.

AEK MAÇINDA GÖZ DOLDURDU

AEK karşısında deplasmanda 3-2 mağlup olan takımının 2 golünü de kendisi kaydeden Brezilyalı stoper, özellikle frikikten attığı golle taraftardan da tam not aldı. Kaydettiği gollerin yanı sıra 3 gol yenilmesine rağmen savunmada da önemli işler yapan Maicon, birkaç pozisyonda rakibe geçit izni vermedi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Terim'in sezon bittikten sonra 'İyi bir teklif gelirse satılabilir' raporu verdiği 30 yaşındaki defans oyuncusu, yeniden hocasının gönlünü kazanmayı başardı.

Denayer'in ayrılığının ardından savunmaya bir takviye isteyen Terim, Maicon'un satılması halinde 2 futbolcu birden alınmasını yönetime iletmişti.

Ancak Maicon'un iyi performans gösterdiğini gören Terim'in, Şampiyonlar Ligi'nde tecrübeli bir savunmacıya ihtiyaç duyacağı için gönderilme fikrinden vazgeçtiği bildirildi.