Türkiye son dönemin en büyük ekonomik kriziyle boğuşurken, yerli üretici elindeki birikimini günbegün yüksek faiz oranı nedeniyle kaybediyor.

Malatya'da yaşayan tütün çiftçisi Metin Çelik, borç batağındaki binlerce emekçiden biri. Öğle saatlerinde Doğanşehir'deki Ziraat Bankası önüne gelen çiftçi, borçları nedeniyle sinir krizi geçirdi. Romörküyle gelidiği banka önünde üzerine benzin döken vatandaş mahsulüyle birlikte kendini yakmak istedi.

ÇEVREDEKİLER GÜÇLÜKLE ENGELLEYEBİLDİ

dogansehir.net'ten Eren Aslan'ın haberine göre olay Doğanşehir Yeni Mahalle Ziraat Bankası önünde gerçekleşti. Doğanşehir de tanınan bir çiftçi olan Metin Çelik borcundan dolayı kendini yakmaya çalıştı. Traktörü ile getirdiği tütünleri Ziraat Bankası önüne döken Metin Çelik "Müdür, sana para. Gel al paranı' diyerek römork içindeki tütünleri Ziraat Bankası önüne attı ve getirdiği benzini üstüne dökerek kendini yakmaya çalıştı. Bu esnada 'Ne dediysem kabul etmedin. Para getir dedin durmadan. 'Beni kayısıya kadar idare et' dedim etmedin. Müdür, gel beraber yanalım. Al bu para, al sana para müdür sana para getirdim. Borcumu getirildim. Borcumdan düş, kendimi yakarım. Al sana para müdür yeter yeter. Memleketin en büyük çiftçisiydim aracı oldum' ifadelerini kullandı.

Çelik olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Polisler basın mensuplarının görüntü almasına da engel oldular.