Son Dünya Kupası'na damgasını vuran Almanya, 2018 Dünya Kupası'na kötü başladı. F Grubu ilk maçında Meksika'yla kaşılaşan panzerler sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Meksika'ya tarihinde ilk kez yenilen Almanlar, bu skorla zorlu İsveç maçı öncesi kötü bir başlangıç yapmış oldu.

Maça baskılı başlayan Meksika, hızlı ataklarıyla Alman savunmasını zorlarken sadece ilk yarıda Almanya kalesine 10 şut gönderdi. Baskılı oyununu dirençli defansıyla destekleyen Meksika, ilk yarıda rakibine pozisyon vermezken 35. dakikada Hirving Lozano'nun golüyle 1-0 öne geçti.

Almanlar adına tek ciddi pozisyon 38'nci dakikada yaşandı. Ceza alanı sağ çaprazında serbest vuruş için topun başına geçen Kroos harika vurdu. Meksika kalecisi Ochoa topu 90 diye tabir edilen noktadan çıkardı.

MESUT ÖZİL ETKİSİZ KALDI

İkinci yarıda Almanya'nın beraberlik çabaları sonuç vermezken hücum etkinliğinde yaratıcılık eksikliği dikkatlerden kaçmadı. Almanya'da Mesut Özil, Thomas Müller ve Julian Draxler gibi isimlerin etkisiz futbolu Almanya'nın yenilgisinde kilit rol oynadı.

İkinci yarıda Marco Reus, Julian Brandt ve Mario Gomez'i oyuna alan Joachim Löw'ün değişiklikleri de fayda etmeyince Meksika sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim

Almanya gruptaki ikinci maçında 23 Haziran'da İsveç ile yapacak. Meksika ise aynı gün Güney Kore ile karşı karşıya gelecek.