MHP'de yaşadığı sorunların ardından partiden ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın ile birlikte yeni parti kurmanın hazırlıklarına başlamıştı. Aylardır yapılan çalışmalarda artık sona gelindi.

Meral Akşener'in önderliğinde kurulan yeni partinin adı, logosu, sloganı, ilkeleri ve parti programı da belli oldu.

Meral Akşener'in yeni kuracağı parti ile ilgili bir çok isim ortaya atılmıştı. Ortaya atılan ilk isim 'Merkez Demokrat Parti' olmuştu. Bu isim sosyal medyada ve kamuoyunda eleştirilmiş ve beğeni almamıştı.

Daha sonra parti isminin tek kelimeden oluşacağı söylentileri yayılmıştı. Tek kelimelik parti ismi içinde ortada dolaşan bazı isimler vardı. Meral Akşener'in yeni kuracağı partinin isminin şunlardan biri olacağı iddia ediliyordu; 'Milli Parti, Türkiyem Partisi, Demokrasi Partisi, Anayurt Partisi'

Dün akşam saatlerinde de bir çok haber sitesi ve televizyonlardaki haber programlarında Meral Akşener'in yeni kurduğu partinin adı 'Türkiyem Partisi' diye haber çıktı.

Ancak yapılan bu haber de bu sabah yalanlandı ve yeni kurulan partinin adının 'İyi Parti' olduğu açıklandı.

Partinin logosu için ise Meral Akşener'in anayasa referandum kampanyasında kullandığı 'kınalı eli' olacağı iddia edilmişti. Ancak bu da söylendiği gibi olmadı. Partinin amblemi Mavi arka plan üzerine çevresinde 8 adet çizgi olan sarı güneş simgesi olacağı belirtildi.

Partinin programı da belli oldu. 'İyi bir Türkiye', 'Demokrasi ve Hukuk', 'Toplum', 'Kamu Yönetimi', 'İç ve Dış Güvenlik', 'Kurumlar', 'Dış Politika' ve 'Hedefler' başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise, 'Türkiye iyi olacak' oldu.