Yüzme Yarışlarının Tarihi ve Günümüzdeki Durumu Yüzme Yarışlarının Tarihi ve Günümüzdeki Durumu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3'üncü uluslararası Mersin Maratonu'nda 11 farklı ülkeden yaklaşım 65 kişinin katılımı ile koşulurken önemli başarılara imzasını attı.

REKORLARA İMZALARINI ATTILAR

444

Kenyalı, Faslı ve Etiyopyalı atletlerin kendi alanlarında çeşitli rekorlar kırdığı maratonda Hassane Ahoucher 2 saat 11 dakika 21 saniyeli derecesi ile 1.'inci olurken, geçen yılın şampiyonu Moses Too 2.'nci oldu. Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi7ndeki maraton startını Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, MHP Milletvekili Baki Şimşek verdi.

33

DÜNYA STANDARDINDA 3.LÜK ALDIK

Bu yıl 'Mersin'e Koş, Mersin'de Koş' sloganı ile 'Hoşgörü ve Barış ve Kardeşlik' temasıyla başlayan maraton, ilk kez İAAF Bronz Kategori standartlarında koşuldu. 11 farklı ülkeden gelen elit atletlerin katılım gösterdiği maratonda tekerlekli sandalye yarışçıları ile başladı.

Daha sonra 42 kilometre maraton, 15 kilometre, 5 kilometre halk koşusu, çocuk maratonu, özel sporcu koşusunun startı verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı maratonun 42 kilometrelik etabını 2 göğüs numarası ile Faslı Hassane Ahouchar 2.11.21'lik derecesiyle 2., Kenyalı David Kiptui Tarus 2.12.05'lik derecesi ile 3'ncü oldu.

22

BARIŞ, HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK

Kadınlarda ise Kenyalı Truphena Chepchirchir 2.28.47'lik derecesi ile 1'nci, Etiyopyalı Alemitu Ajeme Lema 2.31.36'lık derecesiyle 2'nici. Sırbistanlı Olivera Jevtic 2.41.09 'lık derecesi ile 3'ncü oldu.

15 kilometrelik erkeklerde ise 2001 göğüs numarası ile Kenyalı Benard Cheruiyot Sang 44 dakika 17 saniye ile 1.'nici olurken, Thierry Ndikomwenayo 2'nci oldu.

Kimutai Kiplimo da 3. Oldu. 15 kilometre kadınlarda ise 20131 göğüs numarası ile Kenyalı Dais Lepqtoo Kimeli 48 dakika 42 saniye ile 1'nci 5lurken, Delvine Delin Meringor 27nci, Juliet Chekwe' de 3'ncü oldu.

Maratonun tamamlanmasının ardında Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

images

KOŞUCULARA ANAMUR KAMYONLAR DOLUSU ANAMUR MUZU

Bu arada maratonda bazı gruplar ellerinde Türk bayrakları dövizlerle, çiftler kol kola, çocuklar da ebeveynlerin ile koştu. Maratona katılan sporculara Anamur Belediyesi tarafından alana getirilen bir kamyonla muz dağıtıldı. Karayolları 5'ncic Bölge Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler de kadroya dikkat çekmek için koşarken renkli görüntüler yaşandı.

HEDEFİMİZ 100 BİN KOŞUCU

666

Başkan Kocamaz, bu yıl 3b'cüsü düzenlenen maratonun barış, kardeşlik ve hoşgörü teması ile koşulduğunu belirterek, yaklaşık 51 bin kişiye kentte ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kocamaz, önümüzdeki yıl yapılacak maraton için şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, yoğun ilgi sebebi ile tüm sporculara da teşekkür etti. Belirledikleri 50 bin hedefinin çok üstünde başvuru oluştuğuna değinen Burhanettin Kocamaz, 2018 Mersin 4. Uluslararası Maratonu için hedeflerinin 100 bin koşucu olduğunu bielirtti.

mersin-maratonu-11-12