Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaşım Master Planı kapsamında yapılacak olan Mezitli-Gar Raylı Sistem Hattı'nın uygulamaya Esas Kesin Projeleri'nin hazırlanması hizmetleri için ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

fft261_mf5839864

TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK

Mersinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından birisi olan trafik sorununun uzun vadeli olarak çözüme kavuşturcak olan Mezitli-Gar Raylı Sistem Hattı Projesi'nin sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmeti A.Ş. Genel Müdürü Danyal Kubin arasında imzalandı.

METRO BİZİM İÇİN ZORUNLULUK

Ulaşım Master Planında yapılan araştırmalar sonucunda özellikle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Pozcu'dan İstasyona kadar olan bölgeye bir raylı sistem yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını söyleyen Başkan Kocamaz, 'Bu raylı sistemle ilgili bildiğiniz gibi biz havaray talep etmiştik. Bunu talep etme sebebimizde altyapıyı hiç bozmadan kazıkların üzerinden treni götürmekti.

HAVARAY PROJEMİZ KABUL EDİLMEDİ

Dünyanın birçok bölgesinde bunlar var. Türkiye de bir ilk olacaktı. Ama maalesef uzun süren görüşmeler sonucunda bakanlık bunu uygun görmedi. Hafif raylı bir sistemi teklif etti.

Bizde Havaray ile ilgili başka bir netice alamayınca bu konu ile ilgili kararımızı verdik. 2018 yılı yatırım programına girmesi için Avan proje ile Bakanlığa başvurumuzu yaptık.

Ancak daha öcede belirttiğim gibi Antalya'ya veya Konya'ya gösterilen müsamaha bize gösterilmedi. Ve kesin proje olmadığı için 2018 programına almadılar' diye konuştu.