Türkiye Meryem Uzerli'yi Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde tanıdı.

Star TV'de yayınlanan Osmanlı tarihini anlatan dizi olan Muhteşem Yüzyıl da Halit Ergenç ile başrolü paylaşan Meryem Uzerli, dizi de Hürrem Sultan karakterini canlandırmıştı. Türkiye Meryem Uzerli'yi Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolü ile tanımıştı.

Ancak Meryem Uzerli 'tükenmişlik sendromuna' girmiş ve Muhteşem Yüzyıl dizisindeki rolünü tamamlamadan diziden ayrılmıştı. Meryem Uzerli'nin bu hareketi izleyiciden çok tepki almıştı.

Daha sonra dizilerde rol almayan Meryem Uzerli, birkaç reklam filminde oynayarak oyunculuğa devam etti.

Aşk hayatında bir türlü yüzü gülmeyen Meryem Uzerli, önce Ozan Güven ile kısa süreli bir aşk yaşamıştı. Daha sonra Ozan Güven'den ayrılan Meryem Uzerli, iş adamı Alp Özcan ile aşk yaşamaya başlamış ama bir süre sonra iş adamı Alp Özcan'dan da ayrılmıştı.

Güzel oyuncu daha önce verdiği bir röportajda "Annem bana 'Türk erkeklerinden uzak dur, seni üzüyorlar' diye öğüt veriyor. Haklı, aşktan ağzım yandı" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Meryem Uzerli annesinin bu öğütünü dinlememiş gibi görünüyor.

Ozan Güven instagram sayfasından denize girerken çekildiği bir fotoğrafı paylaşınca, Meryem Uzerli'de o fotoğrafın altına yorum olarak 'kalp ikonu' koydu.

Bunu gören instagram kullanıcıları, Meryem Uzerli'nin eski sevgilisi Ozan Güven'e geri döndüğünü iddia etti.

Henüz Meryem Uzerli'den de, Ozan Güven'den de konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, takipçiler bu durumu yeniden birlikte olmaya başladıkları şeklinde yorumladı.