Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da etkili olan yağış, öğleden sonra etkisini arttıracağı belirtildi. Yapılan açıklamada İstanbul'da öğleden sonra şiddetli yağışın olacağının altı çizildi.

İstanbul'da öğleden sonra başlayacak olan şiddetli yağışta metrekareye 25-50 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Meteoroloji yaptığı açıklama ile İstanbul'daki vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteorolojinin açıklamasında; "Bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile birlikte metrekareye 25-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" denildi.

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de açıklama geldi. Şiddetli yağış sebebiyle oluşabilecek sorunlara karşı önlemlerin alındığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda yarın İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren beklenen sağanağın perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden yer yer fırtınamsı (30 ila 60 km/s) şekilde eseceği, Fatih, Unkapanı, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla, Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer bölgelerinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler AKOM koordinasyonunda muhtemel su taşkınlarına karşı tedbirlerini alıp ekiplerini kritik noktalara yerleştiriyor." Dedi.