İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürü Arif Emecen, yılın 365 günü 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini dile getirdi.

İstanbul'da kıtalar arası erişimi hızlandıran 590 metrobüs ile hizmet verdiklerini belirten Emecen, metrobüs yolculuklarında konforu arttırmanın ilk hedefleri olduğunu kaydetti. 52 kilometrelik metrobüs hattında 45 istasyonun bulunduğunu ve bu mesafenin uzaması yönünde önemli projeleri bulunduğunu kaydeden Emecen, Beylikdüzü Silivri güzergahını hızlı bir şekilde birbirine bağlama niyetinde olduklarının altını çizdi.

Bu güzergahta da hızlı ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermek niyetinde olduklarını savunan Emercen, metrobüste kapasite artırım projesi ile şoför ve otobüs arasındaki zimmet ilişkisini kaldırdıklarını, şoför seferini tamamlayıp dinlenmeye geçerken getirdiği otobüsün, dinlenmesini tamamlamış olan başka bir şoför tarafından sefere alındığını da anlattı.

Araçların sürekli hatta kalması sağlanarak sistemin verimliliğinin artırıldığını vurgulayan Emecen, pik saatlerde 17 saniye sefer aralıkları ile yaklaşık yüzde 20 kapasite artışı sağlandığına ve İETT'nin bu projeyle yılın şirketi kategorisinde 2017'de Stevie Gümüş Ödülü'nü kazandığına dikkati çekti.

İETT'nin Avrupa'nın en genç ve en modern otobüs filosuna sahip olduğunu dile getiren Emecen, "Her gün 24 saat hizmet vererek 50 bin sefer yapıyoruz ve 4 milyon yolcu taşıyoruz." ifadelerini kullandı.