Metrobüs projesine başlanmadan önce uzmanlar, metrobüsün E-5 için uygun olmadığının altını çizmesine rağmen inatla yapılan Metrobüsler sürekli olumsuz yönleri ile haberlere konu oluyor.

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Metrobüs projesi başlamadan önce uzmanlar o güzergaha metrobüs yerine raylı sistem yapılması gerektiğini belirtmişlerdi. Raylı sistem ile hem yakıttan tasarruf edileceğini belirten uzmanlar, hem de personelden tasarruf edileceğinin altını çizmişti. Aynı zaman da raylı sistemlerin bir diğer olumlu yönü de, metrobüse göre çok daha fazla yolcu kapasitesine sahip olması…

Metrobüsler normal trafik akışının tersi yönünde hareket ettiği için meydana gelen kazaların sonuçları da bir o kadar büyük oluyor. Metrobüsün yan tarafında bulunana E-5 karayolu üzerindeki araçlar herhangi bir kaza sonucu bariyerleri aşıp metrobüs yoluna girdiğinde ters yönden gelen metrobüs ile çarpışıyor ve ölümlü kazalar meydana gelebiliyor.

Bugün sabah saatlerinde metrobüslerden biri bir kazaya çalıştı. Ancak bu sefer metrobüs şoförünün bir hatası yok gibi görünüyor.

Metrobüsün merter durağına kaçak olarak girmeye çalışan bir kişiye çarpan metrobüs, iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralananlardan biri Merter metrobüs durağına kaçak girmeye çalışırken çarptığı kişi, diğeri ise metrobüsün çarpma etkisiyle metrobüsün içerisinde yolculuk eden bir kadın yolcunun yere düşmesi sonucu yaralandı.

Metrobüsün çarptığı yaralı, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ani fren sonucu metrobüste yere düşen kadın yolcunun ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaza sebebiyle metrobüs seferlerinde kısa süreli aksama yaşandı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.