A Milli Futbol Takımı, büyük umutlarla geldiği Rusya'dan eli boş döndü. Kendi evinde Bosna Hersek ile berabere kalan Türkiye, Rusya deplasmanında 2-0 mağlup oldu. Rusya karşısında silik bir futbol ortaya koyan Türkiye'de rakip kalede etkili olamadı. Gruptaki 3'ünü maçını tamamlayan A Milliler 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Soçi'de oynanan mücadeleye etkili başlayan ev sahibi ekip, henüz ilk dakikalardan itibaren ağırlığını Türkiye yarı alanında hissettirdi. Türkiye'nin tutuk oyunu karşısında, topu rakip yarı alana oynamayı başaran Rusya aradığı golü 20'inci dakikada buldu. Tanıdık bir isim olan Fenerbahçeli Roman, köşe vuruşunda kale önünde buluştuğu topu ağlara gönderdi ve Rus milli takımı kariyerinin ilk golünü kaydetti. Maçın ilk yarısı Rusya'nın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanırkeni ikinci yarının başında A Milliler bu kez baskılı oynayan taraftı.

Cengiz Ünder ve Cenk Tosun ile rakip kalede etkili olan Türkiye, 61'inci dakikada Cenk Tosun ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından kaleyi bulan Cenk Tosun, bu pozisyonda şanssızdı.

Son bölümlere doğru risk alan Türkiye, kendi yarı alanında boşluklar bıraktı. 71'inci dakikada gelişen Rusya atağında sağdan gelen topu şık bir şekilde ağlara gönderen Cheryshev, skoru tayin etti.

Sporun İzinde, Güreşin Kökenleri ve Gelişimi Sporun İzinde, Güreşin Kökenleri ve Gelişimi

LUCESCU'DAN MAÇ SONU AÇIKLAMASI

Rusya bildiğimiz futbolu oynadı. Uzun toplar ve kontraatak futbolu oynuyorlar. Güçlerini kullanarak oynuyorlar. İlk gol duran top, ikinci gol kontra atak golü. Topa sahip oynama oranımız yüksek ama golleri yiyen biz olduk. İlk gol de inanılmaz bir hatadan faydalandılar. Zannediyorum daha fazla pozisyon vermedik. Onlar bizden daha tecrübeli. 2 yıldan bu yana birlikte oynuyorlar. Kendi takımlarında oynayan oyuncular. Biz, Mehmet Topal Emre Akbaba gibi iki oyuncumuzu alamadık. Benim şimdi ilk hedefim, oyuncuların kendi takımlarında 90'ar dakika oynamasını sağlayabilmek. Bugün gördük ki, Rusyalı futbolcular bizden 7 kilometre daha fazla koşmuş. Oyunu domine edebiliyoruz. 9 tane pozisyon bulduk. Bizden daha iyi oynadıkları için değil, bizim hatalarımızı değerlendirdikleri için kazandılar. Rusya galibiyeti hak etti.