Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu'na Ziyaret: Muhalefetin Diyaloğu
CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, siyasi gelişmeler ve krizler ele alındı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin il belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Görüşmenin ardından Özel ve Dervişoğlu ortak bir açıklama yaptılar.
Görüşme sırasında, Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ataması gibi konular da ele alındı. Özel, yaşananların normalleşme sürecine uygun olmadığını belirtti.
Ayrıca, ortak açıklama sırasında Özel'in "Muhalefete muhalefet etmemek" ifadesi dikkat çekti.
İki liderin açıklamasında ilk olarak Dervişoğlu konuştu. Özgür Özel'in ziyareti için teşekkür eden Dervişoğlu, samimi bir diyalogun ülkenin sorunlarına çözüm bulmada önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi.
Dervişoğlu, CHP ve İYİ Parti'nin geçmişte birçok ortak çalışma yaptığını ve bu diyaloğu sürdüreceklerini ifade etti.
Özgür Özel ise şunları dile getirdi:
Seçim bölgelerimiz komşudur. Meclis'te Grup Başkanvekili olarak buluştuk. Zaman içinde aramızda gelişen diyalog, karşılıklı samimiyet, birinin söylediğini gözünden anlayacak kadar iyi bir zemine taşındı. Halkın yararına olan her konuda birlikte olacağız.
Yargıtay Başsavcılığı ataması ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında sorulan sorulara Dervişoğlu, detaylı bir değerlendirme yapmadı. Özel ise yaşananların bir gerilim mi, bir pazarlık mı olduğunu sorguladı ve adaletin önemine vurgu yaptı.
Özel'in değerlendirmeleri şu şekilde devam etti:
Bugün Ayşe Ateş'in yüreğindeki yangın, adalet beklentileri, üstü kapalı beyanlarla iyice kriminal bir hikayenin buzdağının küçük kısmını görüyormuşuzcasına her geçen gün güçlendiriyor.
Yargıtay seçimindeki sonuç Erdoğan'ın beklediği gibi olmadı ama yaptığı atama maalesef 31 Mart'tan sonra gelişen normalleşme anlayışına uygun değil. Nasıl normalleşecek bu ülke?
Gezi aileleri, 28 Şubat aileleri adalet bekliyor. Sinan Ateş'i eşi, çocukları adalet bekliyor. Siz onu sen onu çek ben bunu buraya atayayım... O sözünü tutmazsa da atayayım ki racona ters olmasın...
Bir İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye yoksa adalet-siyaset-emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil. O yüzden herkes aklını başına alsın. Huzur içinde yaşayacaksak insanların adalete güvenmesi lazım. Yüksek yargıya güvenin olmadığı yerde demokrasi olmaz.
Mesele fevkalade yanlıştır. Her gün taraflar taraf değiştiriyor. Tweetler atılıyor, içinde bir sürü anlam çıkarılabilecek tehditler var. İçişleri Bakanı ile bir partinin genel başkanının tweetler üzerinden Cumhurbaşkanı'na ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değil. Adalet ve İçişleri Bakanlarının hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Ellerini Emniyet'in ve adaletin üzerinden çekmeleri gerekiyor.