Seçime 2 gün kala CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, başkent Ankara'daydı. Tandoğan Meydanı'nda kendisini dinlemeye gelen yüzbinlerce Ankaralı seçmene seslenen Muharrem İnce seçimin ikinci tura kalacağı iddiaları için "Bu iş ilk turda bitecek." dedi.

Ankaralı seçmenin yoğun ilgisiyle karşılaşan Muharrem İnce, Tandoğan Meydanı'nı 3 koldan dolduran vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Önceki gün İzmir'de 3 milyonu aşkın seçmene seslendiği mitinge yeterince yer vermeyen medya organlarını eleştiren İnce, en sert tepkiyi TRT yönetimine gösterdi. TRT'nin seçim sürecince adil ve tarafsız bir yayın anlayışı izlemediğin belirten İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda TRT yönetimini yargılamanın önünü açacağını söyledi.

Alanda 'Başkan İnce' sloganlarıyla karışlanan Muharrem İnce, 'Bu 106. mitingimiz ama görüyorum ki buradan ucu görünmüyor kalabalığın. Bu miting gördüğüm en sıkışık miting. Bundan daha sıkışık bir miting görmedim ben' dedi.

SANDIK ÇAĞRISI YAPTI

Seçim öncesi vatandaşlara uyarıda bulunan İnce, 'Pazar günü; ben, sen, o yok. Biz var, biz. 50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. 7 kilo verdim. Yarından sonra sıra sizde, pazar sabahı geç kalmayın, okulların bahçesinde yatın. Pazar günü acıkmayın, uykunuz gelmesin, hasta olmayın. Pazar günü oyunuzu kullandıktan sonra okuldan ayrılmayın. Sandıkları sakın terk etmeyin' ifadelerini kullandı.

'O YÖNETİCİLERİ YARGIYA GÖNDERECEĞİM'

Anadolu Ajansı, TRT ve YSK'ya da sert tepki gösteren İnce, 'Pazar günü sabah Yalova'da oyumu kullanıp doğru Ankara'ya geleceğim. Bakın 3 tane kurum; biri Anadolu Ajansı, biri TRT, öbürü de YSK. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı olacağımı biliyorum. Hiçbir intikam duygum yok ama bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. Bağımsız, tarafsız bir yargıya göndereceğim' dedi.