Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaptığı açıklama üzerine yurt gezilerine başlayan Muharrem İnce, ilk durağı olan Erzurum'da konuştu. Seçim sonuçlarını ve olası kurultayı değerlendiren İnce, Kılıçdaroğlu yönetimine üstü kapalı mesajlar gönderdi.

24 Haziran sonuçlarının CHP açısından 'yenilgi' olduğunun altını çizen İnce, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla arasında geçen kurultay konuşmasını da değerlendiren İnce, Kılıçdaroğlu ile medya üzerinden konuşmak istemediğini belirterek, yarın gerçekleştirilecek MYK'dan çıkacak sonucu işaret etti.

MYK SONUÇLARINI İŞARET ETTİ

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamalara ilişkin, "Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz." dedi.

Muharrem İnce, beraberindeki partisinin Yalova ve Bolu milletvekilleriyle Erzurum'un Çat ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Basın mensuplarınca, Kılıçdaroğlu'nun bir basın kuruluşuna "Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Önümüzde yerel seçim var." şeklindeki açıklamaları hatırlatılan İnce, şöyle konuştu:

"Bakarız. Sayın Genel Başkan'la basın yoluyla konuşmam doğru olmaz, şık olmaz. Kendisiyle konuşurum ben, doğrusu odur. Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz. Döndüğümde kendisiyle konuşurum, açıklamalar yaparız."

81 MİLYONUN PARTİSİ OLACAĞIZ

CHP'yi herkesin partisi yapacaklarının altını çizen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi ne yapacağız? 81 milyonun partisi olacağız. Hedefimiz bu. 'Küçük olsun benim olsun' değil, mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Çankaya'dan, Bakırköy'den Karşıyaka'dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir'i almaya gözünü dikemezsen, İzmir'de sıkışıp kalırsın. Bizim hedefimiz bu olamaz. Hedef Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak olmalı. Onun için hepimizin cumhurbaşkanı, hepimizin partisi. Bunu başarabiliriz, bunu yapabiliriz. Bunu gençlerle yapacağız. Atatürk'ün bir sözü vardır; 'Bütün ümidim gençliktedir.' Benim de bütün ümidim, hayalim gençlikte. O meydanlarda ne söylerse söylesin, kıraathane kuantumu yenmiş olabilir. Ama kuantum kıraathaneye yenilmez. Her zaman unutmayın, kuantum mutlaka kazanacaktır. Kuantum kazanmazsa ülke gelişmez, fakir kalırız, işsiz kalırız."

'UZUN VADEDE KEKİN KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen İnce, "Ben 'Nano teknoloji' dedim. O 'Bedava kek' dedi. Kısa vadede kek kazanmış gibi görülebilir. Uzun vadede kekin kazanması mümkün değil. Kekin şekerini bile bulamayacağız yakında. Şeker fabrikaları gitti. 'Gelecek' demeye, 'Kuantum' demeye, 'Nano teknoloji' demeye devam edeceğiz. 4 Mayıs'ta başlayan büyük yolculuk emin olun amacına ulaşacaktır. Allah'tan tek dileğim sağlıktır. Onun haricinde hiçbir engel karşımızda duramaz, barajları yıkar aşarız" diye konuştu.

'ERDOĞAN'I ARADIM, KUTLADIM'

Hedefindeki illeri tek tek sayan Muharrem İnce, "Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır. Erzurum'da 9,9'da kalmışız. Gelseydim barajı aşacakmışız" dedi. İnce, şunları söyledi:

"Büyük sevdalar, büyük yolculuklar, büyük umutlar gençlerle olur. 35 yaş üstünde üye olursa, onu, başlatacağımız '1 milyon 250 bin üye' kampanyasına saymam. 18-35 yaş arası olacak. 16 -17 yaşında pek çok evladım, öğrencim hararetle bizi takip ediyor onu da biliyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlerle kurdu, gençlerle rayına oturtacağız. Ülkenin kurumlarını çökerttiler, pes ettirdiler, diz çöktürdüler, yok ettirdiler. Ülkeyi tekrar rayına oturtacağız, umutlarımızı yeşerteceğiz, tazeleyeceğiz moral bozmak asla yok, bahane üretmek yok, mazeret yok. Başarmanın yolu hatalarını gözden geçirmekten geçer. Adil bir yarış olmadığını biliyorum. Devletin valileri, kaymakamları, örtülü ödeneği, helikopteri, uçağı bütün imkanlarıyla kampanya yapan birisi, bir de milletin yaptığı bağışlarla kampanya yapan birisi tabi ki şartlar eşit değil. Ama buna da sığınmayacağız. Yarışa girdiysek sonucunu kabul edeceğiz. Benim demokrasi anlayışım bu. Yenilmişiz, aradım kutladım 'Hayırlı olsun' dedim, 'Başarılar diliyorum' dedim. Demokrasi böyle bir şey ama emin olun önümüzdeki seçimde Erdoğan da beni arayacak merak etmeyin. Bak sen kazandın kutladım, ben kazandığımda aynısını isterim. Bunu yapacağız, bunu yapabiliriz, bu enerjimiz gücümüz var. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte resmen gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi çalışacağız. Dış politika, ekonomi, tarım uzmanları sürekli Türkiye sorunları üzerine çözüm üreteceğiz. Kafa yoracağız, takip edeceğiz. Nefesim ensesinde olacak merak etmeyin. Takip edeceğiz."