Myom tümörleri kadınlarda adet değişiklikleri, aşırı derecede karın ağrıları, ateş ve baş dönmeleri gibi şikayetlerle kendisini hissettirmektedir. Potansiyel olarak zaten rahim içerisinde yer alan bu tümörler zamanla belirti (semptom) etkisiyle ortaya çıkarak böylelikle kendisini hissettirmiş olur.

Etkileri

Myom tümörlerinin ortaya çıkması birtakım belirtilerin yanı sıra myom nedenleri ve belirtileri bakımından kadınlarda aşırı östrojen hormonunun salgılanmasına etki etmektedir.

Bu yönden düşünüldüğü zaman her anlamda dikkat çeken noktalarının varlığını belirtmek gerekecektir. Aynı zamanda söz konusu tümörler menopoz döneminde de belli bir oranda kadınlık hormonunun (östrojen) giderek azalmasına etki eden faktörler arasında gelmesi bakımından bütün yönleriyle ortada duran noktaları birer birer ele alması açısından son derece önem taşır.

Belirtileri

Adet değişiklikleri olarak olduğundan daha fazla kanama gelmesi ya da az kanama yaşanması, adet kanamalarının beraberinde getirmiş olduğu ağrılar sıklıkla ortaya çıkan adet değişikliklerinden kaynaklı belirtilerinin arasında gelmektedir.

Bir diğer belirtisini oluşturması bakımından karın ağrıları da sıklıkla görülen belirtiler arasında bulunmaktadır. Özellikle cinsel birleşme esnasında yaşanan karın bölgesindeki ağrılar bunun en apaçık göstergeleri olarak dikkat çeken özellikleri meydana getirmeye devam eder.

Bütünüyle bu belirtiler bir arada incelendiği zaman genellikle kadınların belli yaş grupları hastalıkları arasında geldiğini ve hemen hemen kadınların %25 oranında yaygın olarak görüldüğünü söylemek son derece olanaklı hale gelecektir. İşte tüm bunlar da onun önde gelen noktalarını meydana getirmesi bakımından son derece işlevsel özelliklerini ortaya koymaya devam eder.

Tüm bu işlevsel özellikleriyle de düşünülerek gerek nedenleri gerek belirtileri gerekse tedavisi mutlaka doktor tarafından daha ayrıntılı olarak ele alınarak teşhis edilmelidir.