Kanser hastalığına yakalandıktan sonra sol bacağı kesilen Neslican Tay'ın son paylaşımı herkesi ağlattı. Genç kızın son paylaşımında yaşamayı çok istediğini arzu ettiği belirtildi. Neslican Tay kimdir kaç yaşındaydı?

Yakalandığı kanser hastalığı sonrasında verdiği savaş ile sosyal medyada gündem olan Neslican Tay'ın ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Tay'ın son paylaşımında, "Yaşamayı çok fazla istiyorum" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ailesi ile yaşayan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeni ile sol bacağı kesilen genç kız yaşamandan kopmayarak kanser hastalarına umut aşıladı. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaşmayı da ihmal etmedi.

Kısa sürede 1 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitim hayatına devam etti. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastane kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu, Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü kazandı.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine Demir Kadın diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda söylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu.a