Nuray Hafiftaş 'ın Hayatına Dair Bilgiler

Nuray Hafiftaş aslen Azeri kökenli bir ailenin çocuğu olarak 8 Ağustos 1964 yılında Ardahan ilinin Çıldır ilçesinde dünyaya geldi. Ailevi nedenlerden dolayı küçük yaşta ailesi ile birlikte İstanbul'a gelen Nuray Hafiftaş bütün eğitimini İstanbul'da aldı. Taksimde İlkokul ve lise eğitimini alan Nuray Hafiftaş küçük yaşta müzik ile ilgilenmeye başladı.

Liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda müzik eğitimi alan başarılı sanatçı daha sonra sözleşmeli olarak İstanbul radyosunda görev yaptı. Kendine has tarzı ve sevilen besteleri ile Türk müzik dünyasında çok sevilen başarılı sanatçının Eyvah Gönül, Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert, Bizim Eller ve Gara Göz gibi parçalar başarılı sanatçının 100'ü aşkın eserinden sadece birkaçı.

Nuray Hafiftaş Neden Öldü?

Türk Halk müziğinin sevilen isimlerinden olan Nuray Hafiftaş başarılarla dolu müzik hayatına sağlık sorunları nedeni ile ara vermek zorunda kalmıştı. 53 yaşında kolon ve karaciğer kanseri olmasından dolayı uzun süredir tedavi gören Nuray Hafiftaş hastalığını sosyal medya aracı ile kendisi sevenleri ile paylaşmıştı.

Kemoterapi tedavisi gördüğü fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan ve altına da kemoterapiye devam notunu düşen sevilen sanatçı son günlerinde sevenlerinin yakın ilgisi ile mutlu olmuştu.

Başarılı sanatçı hastalığının son günlerinde hastalığının etkilerinin artmasından dolayı yoğun bakıma kaldırılmıştı. Bu süreçte sevenleri Nuray Hafiftaş'ı bir an olsun yalnız bırakmasa da sevilen sanatçı kansere daha fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti.