Acun Medya'nın yapımcılığını üstlendiği O Ses Türkiye yarışmasının 6. Sezonu yayınlanmaya başladı. TV 8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye programının geride kalan 5 sezonunun şampiyonları şuan ne yapıyor biliyor musunuz? İşte sizlere O Ses Türkiye'de geçtiğimiz 5 sezonda birinci olan yarışmacıların şuan neler yaptığını derledik.

Türkiye'nin 2012 yılında tanıştığı O Ses Türkiye yarışmasında ilk sezonda jüri koltuğunda Murat Boz, Hadise, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar oturuyordu. O Ses Türkiye yarışmasının ilk sezonunda Murat Boz'un takımında olan Oğuz Berkay Fidan birinci olmuştu. 'Beni Ellerden Sayma' isimli bir şarkı yapan Oğuz Berkay Fidan, henüz kalıcı bir başarı elde edemedi.

2013 yılında yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasının 2. Sezonunda jüri üyeleri değişmezken, Mustafa Sandal'ın takımında olan Mustafa Bozkurt sezonun birincisi olmuştu. Mustafa Bozkurt'ta müzik dünyasında kalıcı bir başarı elde edebilmiş değil. Mustafa Bozkurt şuan Anadolu'da festival ve turneler ile geçimini sağlıyor.

2014 yılında ekranlara gelen O Ses Türkiye 3. Sezonunda jüri üyelerinde değişikliğe gidildi. Mustafa Sandal ve Hülya Avşar'ın yerine Athena Gökhan ve Ebru Gündeş geldi. Sezon finaline ise ilginç bir şekilde Gökhan Özoğuz'un takımında 4 kişi finale kaldı. Sezon birincisi ise Hasan Doğru oldu. Hasan Doğru da müzik piyasasında kalıcı bir başarı elde edemese de, memleketi Ordu'da hala oldukça popüler.

2015 senesinde O Ses Türkiye'nin 4. Sezonunda da jüri üyelerinde değişiklik oldu. Murat Boz'un yerine, MFÖ grubundan Mazhar Alanson ve Özkan Uğur geldi. Sezonun şampiyonu ise Ebru Gündeş'in takımından Elnur Hüseynov oldu. Elnur Hüseynov Türkiye'de pek başarı elde edemese de, memleketi Azerbaycan'da oldukça popüler.

O Ses Türkiye 5. sezonunda jüri Murat Boz, Hadise, Ebru Gündeş, Gökhan ve Hakan Özoğuz'dan oluşuyordu. Oldukça heyecanlı geçen bir sezona damgasını vuran O Ses Türkiye 2016 şampiyonu ise Gökhan ve Hakan'ın takımında yer alan Emre Sertkaya oldu. Emre Sertkaya şimdilerde çıkardığı single ile dikkat çekmeye çalışıyor.