Cildinizi Detoks Yaparak Canlandırın Cildinizi Detoks Yaparak Canlandırın

Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada 8 yılda doğan 1 milyondan fazla çocuk ele alındı. Her bin bebekten ikisinin serebral palsi riski taşıdığının saptandığı bu araştırmada, obez olarak hamile kalan ve doğum yapan kadınlarda bu riskin iki katına ulaştığı belirlendi.

Annenin obezitesinin serebral felç üzerindeki etkisinin diğer risk faktörleriyle karşılaştırıldığında daha az gibi gözükse de obez kadınların giderek artmasıyla halk sağlığının büyük bir tehdit altında olduğu üzerinde duruluyor.

Denge, hareket etme ve hareketleri sürdürebilme kabiliyetlerini etkileyen bir hastalık olan Serebral palsi, beyin kaslarını kontrol etme kabiliyetini etkiler. Beyin felcine maruz kalmış pek çok kişinin çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaştığını dile getiren uzmanlar, bunların başında zihinsel engel, nöbetler, görme, işitme veya konuşma ile ilgili konularda yetersizlik, omurgadaki değişiklikler gibi belirtilerin de bulunduğunu kaydediyor.

Hamileliği riske atan obezite, annelerin ve çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hamilelik öncesi kilo vermenin bu riskleri azalttığını ön görüyor. Hamilelikten önce sağlıklı bir kiloda olmanın, hamilelik döneminde doğru miktarda kilo almanın iyi sonuçları olduğunu hatırlatmalıyız.

Eğer çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız, hamile kalmadan önce mutlaka sağlıklı bir kiloya ulaşmanız gerektiğini dile getiren uzmanlar, kilo vermek için doğru zamanın hamile kalmadan önce olduğu konusunda hem fikir. Çünkü planlı hamilelikten önce ideal kiloya inilmesi anne ve çocuk sağlığı açısından büyük önem taşıyor.