Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Kemerli Köyü'nde meydana gelen olayda oğlunu silah zoruyla kaçırmak isteyen PKK'lıların elinden kurtarmak isteyen baba PKK'lılar tarafından vurularak öldürüldü.

PKK'lılar Ahmet Aslan isimli kişi PKK'lılar tarafından silah zoruyla kaçırılmak istendi. Ahmet Aslan'ın evini basan ve silah zoruyla Ahmet Aslan'ı evinden alarak kaçıran PKK'lıların elinden oğlunu kurtarmak isteyen Ahmet Aslan'ın babası Mehmet Salih Aslan, PKK'lıların peşine düştü.

Köyün çıkışında PKK'lılar ile karşı karşıya gelen kaçırılan Ahmet Aslan'ın babası Mehmet Salih Aslan, oğlunun PKK'lılar tarafından silah zoru ile kaçırılmasına engel olmak istedi.

PKK'lılar kendilerine engel olmak isteyen Mehmet Salih Aslan'ı oğlu Ahmet Aslan'ın gözünün önünde ensesine tek kurşun sıkarak yaraladı. Olay yerine gelen Ambulans ile Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan baba Mehmet Salih Aslan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Silah seslerini duyan ve olayı haber alan köylüler, olayın yaşandığı köy çıkışına gelince, paniğe kapılan PKK'lı teröristler, silah zoruyla rehin aldıkları Ahmet Aslan'ı da bırakarak olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Dağlık alana kaçan teröristlerinde yakalanıp, etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden de açıklama geldi.

Siir Valisi Ali Fuat Atik yaptığı açıklamada; "Kemerli Köyü'nde Mehmet Salih Aslan adlı vatandaşımız uğradığı silahlı saldırı soncu hayatını kaybetmiştir. Olayın öğrenilmesi müteakip olay yerine ambulans sevk edilmiş. Daha sonra vatandaşımız hastaneye geldiği zaman kurtarılamamış ve vefat etmiştir. Bazı basın yayın organlarında PKK köy bastığı ve vatandaşımızı öldürdüğü şeklinde haberler çıkmıştır. PKK'nın köy basması diye bir olay yoktur. Bu münferit bir olaydır. Olay bizim tarafımızdan araştırılmaktadır, daha sonra kamuoyuna bilgi verilecektir." Dedi.