Uzmanlar hem ülkemizde hem de dünyada sanal bağımlılığın git gide arttığının altını çizerken, özellikle ebeveynler sanal bağımlı olan çocuklarla iletişim kurmak konusunda güçlük çekiyorlar. Ellerinden teknolojik aletleri, cep telefonlarını bırakmayan çocuklarla iletişim kurmak için çaba harcayan babalardan biri İngiltere'de çarpıcı bir uygulamayı geliştirmeyi başardı.

İngiltere'de oğlunun telefon mesajlarına yanıt vermemesinden şikayetçi olunca çareyi oğlunu bu mesajlara yanıt vermeye zorlayacak bir uygulama geliştirmekte buldu.

Nick Herbert tarafından geliştirilen ReplyASAP yani Türkçe adıyla Hemen Cevap Ver, telefona yanıt verene dek telefondaki bütün uyarı tonlarını ve alarmlarını bir arada ve en yüksek ses seviyesinde çalıyor.

13 yaşındaki oğlunun telefon mesajlarına yanıt vermemesine sinirlenen baba Herbert, mesaja yanıt verene dek telefonun çalmaya devam etmesini sağlayan bir uygulamaya imza attı.

AKILLI TELEFONLARDA VAR İPHONE'DA YOK

Uygulama sayesinde telefon bir anda kilitleniyor ve telefondaki diğer uygulamaları kullanmak mümkün olmuyor.

Oğlunun sürekli telefonunu sessize alarak oyun oynamasına kızdığını dile getiren Herbert, yalnızca Android yazılımlı akıllı telefonlarda çalışan bu uygulamaya imza attı.

Nick Herbert'in 13 yaşındaki oğlu iPhone kullandığı için bu şimdilik onun telefonunda kullanılmıyor.

Uygulamayla ilgili olarak kullanıcı yorumlarına bakıldığında uygulama üzerinde biraz daha geliştirmenin gerekli olduğunu düşünenlerin sayısı hiçte az değil.

Bazı kullanıcılar ReplyASAP uygulamasının sürekli donmasından şikayetçiyken, bazıları da bu uygulamanın son derece akıllı ve iyi bir fikir olduğunu kaydediyor.

Google Play'in internet sitesine göre, ücretli olan uygulamanın puanı ise, 5 üzerinden 2.5.