Özellikle çocukların okula adapte olabilmesi için arkadaş edinebilmelerinin öne çıkan bir durum olduğunu işaret ederken, bu süreçte ailelerin öğretmenlerle iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini savunuyor.

Uzun bir eğitim-öğretim döneminin ilk adımları atıldı. Bu yeni başlangıç kimi çocuklar için sorunsuz geçerken, kimileri okula uyum konusunda çeşitli problemler yaşıyor. Bu yıl ilk kez okula başlayan ilkokul öğrencileri ya da çeşitli nedenlerle okul değiştiren öğrenciler, çevreye uyum sağlama ve kendini yalnız hissetme konusunda bazı kaygılar içinde oluyor. Çocuğun okula uyumu konusunda en büyük görev ise ebeveynler ve öğretmenlere düşüyor. Çocukların arkadaş edinmesinin, okula adaptasyonlarını hızlandıracağını belirten Uzman Psikolog Ayben Ertem, ailelerin arkadaş edinme konusunda çocuklara tüyo vermesi ve öğretmenlerle işbirliği içinde olmasını tavsiye ediyor.

Çantasına, Mutlu Olabileceği Resim Ya Da Not Bırakabilirsiniz

Çocukların bir yetişkinle bağlantı kurarak, kendilerini güvende hissetmek istediğini söyleyen Uzman Psikolog Ayben Ertem, 'Çocukların aileleriyle birlikte olmadıklar zaman güven ve bağlantı kurma hissini bir başkasıyla yapmaları gerekir. Eğer bunu yapamazlarsa endişeli olup, o ortamda kalmak istemezler. Çocuğunuzun okula gitmek istemediğini görüyorsanız, öğretmenlerle iyi bir bağlantı kurmasını sağlayabilirsiniz. Burada görev hem öğretmene hem anne babaya düşüyor. Öğretmene, çocuğunuzun okula adapte olmakta sıkıntı çektiğini ve çocuğunuza ulaşmak için özel çaba göstermesini belirtebilirsiniz. Ayrıca, okulda geçirdiği süre içerisinde sizlerle bağının devam etmesi için çantasına küçük notlar, resimler bırakabilirsiniz. Beraber çekilmiş bir fotoğrafınızı koyabilir ya da bir kalp çizip yanına seni çok seviyorum yazabilirsiniz. Sizden gelecek bu tür şeyler, siz onu okuldan alıncaya kadar ya da eve gelip sizi görünceye kadar onları oyalayacaktır' dedi.