Günümüzde oldukça yaygın şekilde kullanılan Facebook, Twitter, Windows, Apple, Google gibi bir çok sosyal medya platformu mevcut. Peki hayattayken kullandığımız bu sosyal medya hesapları, öldüğümüz zaman ne oluyor? Ailemiz bu hesapları alabiliyor mu? Yoksa bu hesaplar kapatılıyor mu? Ya da kapatılmadan açık kalmaya devam mı ediyor? İşte bu soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

-Facebook: Facebook ölen kişinin profilini tamamen siliyordu. Ancak şimdi bunun kararını aileye bırakıyor. Ailesi kapatılmasını isterse kapatıyor ama ailesi kapatılmasın derse mevcut olan hesabı bir 'anı hesabına' dönüştürüyor. Tabi ailesi buna karar verebilmesi için önce kişinin ölüm belgesini Facebook'a göndermesi gerekiyor. Facebook, kendilerine gönderilen ölüm belgesini inceledikten ve emin olduktan sonra ailenin isteğini yerine getiriyor.

-Twitter: Twitter bu konu Facebook'tan çok daha farklı. Çünkü Twitter'da üyeliği olan bir kişi, ölmeden önce kendi isteği ile Twitter hesabını tamamen silebiliyor. Ancak kişi öldükten sonra ailesi hesap üzerinde hiçbir değişiklik yapamıyor. Yani var olan hesap yıllarca açık kalmaya devam ediyor. Twitter'ın da daha sonraki dönemde Facebook gibi ölüm belgesi ile hesabın kapatılmasına yönelik bir uygulamaya gitmesi bekleniyor.

-Google: Google'ın oldukça iyi çalışan bir sistemi var. Google hesabınıza oturum açıp açmadığınızı, Gmail'i kullanıp kullanmadığınızı vs. kontrol ediyor. Hesabınız belirli bir süre kapalı kaldığında önceden belirlediğiniz adreslere sizin sözcüklerinizden oluşan bir eposta gönderiliyor.

-Microsoft: Ölen kişinin ailesi Mikrosoft'tan talep etmesi halinde Epostalar, ek dosyalar, Kişi listeleri, Adres defterleri gibi verileri alabiliyor. Ancak hesabın parolasına ulaşım sağlayamıyor.

-Apple: Apple, ölümde dahi kullanıcılarının gizliliğine oldukça dikkat ediyor. Bir Apple kullanıcısı öldüğünde, resmi olarak hesabı ve kullanıcıya lisanslı her şey ölüyor.