Bu hafta Almanya'nın Köln şehrinde Avrupa'nın en büyük oyun etkinliği olan Gamescom'un başlayacağını işaret eden uzmanlar, oyunların bir adım daha öne çıkacağı bu süreçte oyunlardaki güvenliğe ve oyuncuları hedef alan yazılımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Değiştirilmiş oyunlarla bilgisayarınıza bulaşan ve arka kapı açarak başka zararlı yazılımların bilgisayarınıza gelmesine neden olan Joao isimli yazım, son dönemlerde siber saldırganların en çok tercih ettikleri yazılımlar arasında bulunuyor.

Çok sevilen bazı bilgisayar oyunlarının orjinallerini değiştirerek, resmi olmayan internet siteleri üzerinden yayılan bu yazılımlar, oyunu indirenlerin farkında olmadan bilgisayarlarını aslında ele geçiriyor.

JOAO ADLI YAZILIMA DİKKAT

Uzmanlar siber saldırganların geliştirdiği Joao adlı yazılım ile çok oyunculu online oyunların kodlarını, zararlı yazılım indirecek şekilde değiştirdiklerini ve değişmiş bu oyunu gayriresmi internet siteleri üzerinden kullanıma sürdüklerini dile getiriyor.

Orijinal hali değişmiş Joao oyun, yüklendiği bilgisayar hakkında bilgi toplayabilen, ardından da yönetildiği merkezden ek zararlı yazılımları indirebilen ve bilgisayarın arka kapılarından bu yazılımları yükleyebilen önemli bir yazılım.

Uzmanlar gayet iyi gizlenmiş bir şekilde bilgisayarınıza siber saldırganların saldırısını sağlayan yazılımın koruma yazılım kullanmayan oyuncuların bilgisayarlarında önemli zararlara sebebiyet verdiğini paylaşıyor.

OYUN OYNARKEN BİLGİSAYARINIZI NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

Uzmanlar oyun indirirken ve güncellerken mümkün olduğunca resmi siteleri kullanmanızı, iyi bir güvenlik yazılımı tercih etmenizi ve özellikle oyun oynarken bunu açık tutmanızı öneriyor. Bunun gibi oyuncuları tehdit eden diğer başka zararlılar olduğunu da unutmayın.