Google'ın youtube'ı satın almasıyla birlikte youtube her geçen gün büyümeye devam ediyor. Google, Youtube'ı satın aldıktan sonra video içerisinde gösterilen reklamlardan video sahiplerine pay vermeye başlayınca, youtube için içerik üreten kişiler, daha çok özen göstermeye başladılar.

Bu durum youtube üzerinde daha çok video özgün hazırlanmasına ve youtube'un izleyici sayısının artmasına neden oldu. Youtube'a özel video üreten ve fenomen olan kişiler kendilerine 'Youtuber' demeye başladılar. Youtube'da ünlenen isimlerin başında ise Orkun Işıtmak geliyor.

Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri

21 yaşındaki youtuber olan Orkun Işıtmak, youtube'da 2006 yılında açtığı ilk kanal da sihirbazlık gösterileri paylaşıyordu. 2011 yılında ise kendi adıyla açtığı ikinci kanalı Orkun Işıtmak oldu.

Orkun Işıtmak kendi adına kurduğu bu kanal da oyun videoları çekip paylaşarak takipçi sayısını arttırmayı başararak, 2016 yılının başlarında 1 milyon takipçi sayısına ulaştı. O dakika da itibaren hızla büyüyen Orkun Işıtmak 2016 yılının sonlarına doğru 2 milyon aboneyi buldu. Orkun Işıtmak'ın bugün ise yaklaşık 3.8 milyon takipçisi bulunuyor.

Orkun Işıtmak özellikle Murat Boz ile birlikte çektikleri "Murat Boz bana ağda yaptı" başlıklı videosu ve Ece Seçkin ile çektikleri "Ece Seçkin ile yorumlarla şarkı yapmak" başlıklı videosu en çok izlenen videolar oldu.

Attığı videoları yaklaşık 4-5 milyon izlenmeye ulaşan Orkun Işıtmak'ın, Ece Seçkin ile çektikleri video tam 23 milyon kişi tarafından izlendi.

Başarısına başarı katan Orkun Işıtmak, Google tarafından düzenlenen ve sadece kendi alanında bir numara olan isimlerin bulunduğu YouTube Top Creator programına seçildi. Ayrıca 25-27 Eylül tarihlerinde İspanya'da gerçekleşecek YouTube Creator Summit'de Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.