Artık hemen hemen tüm işlerimizi teknoloji sayesinde bir tıkla gerçekleştirebiliyoruz. Ancak siber korsanlarda bunun bilincinde ve özellikle de banka şifrelerimizi sosyal medya üzerinden çalmak için hazır bekliyorlar.

İnternet üzerinden banka şifrelerimizle gerçekleştirdiğimiz işlemleri yakından takip eden hackerlar, sosyal medya parolalarına kadar birçok bilgiyi, yeni çıkan yöntemlerle kolayca ele geçiriliyor.

Özellikle hemen hemen herkesin elinde bulunan akıllı telefonların hackerların ağzını sulandırdığını dile getiren uzmanlar, cep telefonunuzdan internet bankacılığı uygulamasına girmek istediğinizde karşınıza çıkacak bankacılık yazılımına benzer bir ekran çıkartan Red alert2'nin şifrenizi ilk girdiğinizde bir hata mesajı ile sizi karşıladığını, işte tam bu esnada şifrenizin çalınmasını sağladığını işaret ediyor. Şifrenizi ikinci kez bu bölüme girdiğinizde şifrenizin çalındığını kaydeden uzmanlar, bankaların yanı sıra sosyal medya parolaları da bu yolla çalınabildiğini savunuyor.

Son zamanlarda android işletim sistemi yüklü telefonlara yönelik tehditlerin daha da arttığını belirten uzmanlar, siber saldırıların telefona masum görünümlü bir zararlı yazılımın yüklenmesiyle başladığını paylaşıyor.

Halka açık wifi kullanımlarında siber korsanların direkt olarak telefonlara girip özel verilere ulaşabildiğine dikkat çeken uzmanlar, Android telefonlardaki Bluetooth protokolünde yer alan 'Blueborne' isimli zafiyet kullanılarak telefonlara direk erişim sağlanıp yine zararlı bir yazılım yüklenip telefonun kontrolü kamera ve mikrofon dahil ele geçirilebildiğinin altını çiziyor.