Uzmanlar yakın bir zamandan itibaren savaş oyunlarını salonlarımızda canlı yaşayacağımız günlerin uzak olmadığını işaret ederken, oyun sektörünün de teknolojik gelişmelerin etkisiyle hayatımızı bambaşka bir boyuta taşıyacağını ifade ediyor.

Milyar dolarlık bütçeler ile dönen oyun sektörünün hızlı bir değişim içinde olduğunu ve dev bir sanayi halini aldığını kaydeden uzmanlar, oyun konsollarının sürekli yeni nesil sürümleriyle karşımıza çıktığını hatırlatıyor. Bu gelişmelerin 60'lı yıllardan bugüne dek hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden uzmanlar, yakın bir gelecekte oyun dünyasının bambaşka bir boyut kazanacağını dile getiriyor.

Önümüzdeki süreçte oyun oynamak için özelleşen konsolların cebimizde, çantamızda veya toplu taşıma araçlarında olacağını savunan uzmanlar, mini konsol hamleleriyle birlikte bunun yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladığını paylaşıyor. Önümüzdeki yıllarda konsolların oyunun içine bizleri de dahil eden 3 D başlıklı parçalarla kolayca taşınabilir hale geleceğini de savunan uzmanlar, bir süre sonra istendiği yerde oyun oynanabileceğini hatırlatıyor.

Sanal gerçeklik sunan başlık ve gözlüklerin ortaya çıkmasıyla birlikte oyun konsollarının da bunu kullanmaya başladığını kaydeden uzmanlar, oyun yapımcılarının da deneyimi arttıran oyunlara bu nedenle hızlı bir şekilde dalış yaptığını kaydediyor. Fiziksel hareketleri anında oyuna aktarabilen konsolların da önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını savunan uzmanlar, oyun konsollarıyla ilgili bir başka yeniliğin oyunları artık fiziksel olarak satın alma döneminin sona ermesi olarak gün yüzüne çıkacağı olduğunu paylaşıyor.