Okullar açıldığında karşılaşacağımız trafiğin ayak sesleri şimdiden duyulmaya başladı. Sadece özel okullar ve ana sınıfları açılmış olmasına rağmen İstanbul'da trafik çilesi başladı. Uzmanlar önümüzdeki günlerde bizleri daha büyük bir sıkıntının beklediği konusunda uyarıyor.

Özel okulların devlet okullarından önce açılmasıyla birlikte İstanbul'daki trafik durumunda önemli bir artış yaşandığını belirten uzmanlar, yaz tatilinin bitmesiyle birlikte meydana gelen bu trafik artışının Yandex Navigasyon tarafından da gözler önüne serildiğini hatırlatıyor.

Yandex tarafından yapılan analizlerde son beş haftanın pazartesi günleri yaşanan trafik verileri kıyaslandı. Yalnızca özel okulların ve anaokullarının açılmış olmasına rağmen en yoğun günün 11 Eylül olduğu net bir şekilde ortaya konuldu.

Diğer haftalara göre artışın yüzde 33 olduğunu işaret eden Yandex Navigasyon, yaz tatilinin bitmesinin ardından İstanbul'da meydana gelen trafik artışını inceledi.

Gerçekleştirilen araştırmaya göre okulların açılması ve tatilden dönenlerin sayısının artışıyla birlikte İstanbul'da trafik çilesi artmaya başladı. 11 Eylül Pazartesi yaşanan trafik yoğunluğunun, diğer haftalara göre yüzde 33 oranında arttığı ortaya çıktı. Sadece özel okulların bir kısmının ve anaokullarının açılmasıyla meydana gelen söz konusu yoğunluğun, 18 Eylül Pazartesi günü tüm okulların açılmasıyla çok daha artacağı öngörülüyor. Yandex Navigasyon, 18 Eylül Pazartesi günü yaşanacak trafik yoğunluğunda kullanıcılarına yardımcı olmak için hazırlıklarını tamamladı. Uygulama, kullanıcılarını en hızlı rotalara yönlendirecek ve trafikte zaman kaybını azaltacak çözümler önerecek.