Sivasspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılarak galibiyet hasretini 4 maça çıkardı. Sivas'a Slimani, Diego Reyes ve Mauricio Isla'dan yoksun gelen sarı-lacivertliler rakibi karşısında bir kez daha istediği futbolu ortaya koyamazken, Hollandalı teknik adam Cocu maç sonunda önemli açıklamalar yaptı.

Takımdaki gidişattan memnun olmadığını dile getiren Hollandalı, "Şu anda şampiyonluktan söz edemeyiz." dedi. 9 haftada 9 puan toplayan takımının çok zor durumda olduğunu kaydeden Cocu, sorumluğun kendisiyle birlikte futbolcular ve yönetimde olduğunu söyledi.

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Cocu, Sivasspor karşısında alınan 1 puandan kesinlikle memnun olmadığını kaydetti. Maça iyi başlayan taraf olmalarına rağmen girdikleri pozisyonları harcadıklarını belirten genç çalıştırıcı, İspanyol yıldız Soldado'nun girdiği pozisyonları değerlendiremediğini söyledi.

"TAKIMDA BÜYÜK GELİŞMELER GÖRDÜM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu'nun maç sonu yaptığı açıklamalar şöyle:

İyi bir takım ruhu gördüğümü söylemek istiyorum bir yandan da. Özellikle maçın belli bölümlerinde. Bu anlamda çok büyük gelişmeler gördüm takımda. Ama esas mesele bu oyunda gol. Gole ihtiyacımız vardı bizim. Şu anda gerçekten içerisinde bulunduğumuz durumdan çıkmanın tek yolu maçlar kazanmak, goller atmak. Gol atma açısından büyük zorluklar yaşadığımızı görüyoruz. Aslında son 3 maçta kalemizde gol görmedik. Pozitif görüntü var ama bir yandan bizim kalitemiz daha fazla gol atması gereken bir seviye. 1 puan aldık, bu durumdan dolayı üzüntü yaşıyoruz. Bizim kalitemizde bir takımın daha fazla gol atması gerekiyor. Bu anlamda zorlandığımızı düşünüyorum" dedi.

f5809dfe680d14506f767a57bf9c65d3

"BU İŞTEN HERKES SORUMLU"

Şu anda alınan sonuçların ve ligdeki konumun sorumluluğu hakkındaki bir soru üzerine ise Cocu, "Bu işten herkes sorumludur. Herkesin payı vardır. Fenerbahçe'den bahsediyorsak eğer herkesin payı var. Biz diyoruz, biz ifadesini kullanıyoruz. Ben sorumluyum bu işten, oyuncuların sorumluluğu var, yönetimin sorumluluğu var. Herkes bu işin parçası, herkes bu işte sorumluluk sahibi. Sezon başında bazı hedefler koyarsınız, ama sezon içerisinde birçok etkenden dolayı bazen o hedeflerde değişiklik yapmak durumda kalırsınız, bazı ayarlamalar yapmak durumunda kalırsınız. Şu anda biz şampiyonluk konuşacak bir durumda değiliz kesinlikle. Ne kulüp, ne oyuncular, ne de ben böyle bir durumda olmaya alışık değilim. Çok zor bir durumdayız. Bizim kulübümüzün hiç alışık olmadığı bir durumdayız. Ama öncelikle biz bu durumdan çıkabilmenin yollarını arıyoruz. Öncelikle özgüvenimizi artıracak işler yapabilmenin yolunu arıyoruz. Kulübün de, oyuncularımızın da hiç alışık olmadığı bir durum. Bu sorumluluk herkese dağıtılması gereken bir sorumluluk bana göre. Maç analizlerini yapıyoruz. Birkaç maçta zaten bazı değişiklikler yaptığımızı siz de görebilirsiniz. Bazı konularda geliştiğimizi görüyoruz. Ceza sahasında daha fazla üretken olmak istiyoruz, daha fazla girmek istiyoruz o bölgeye. Daha fazla gol atabilmek istiyoruz. Bunun için bazı değişiklikler yapıyoruz. Özellikle son maçlarda disiplin ve pozisyon sadakati açısından daha iyi noktaya geldiğimizi görebiliyorum. Ama maalesef bir yandan da diğer baz etkenlerden dolayı da bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Milli takımlardan dönen oyuncular oldu. Benzia'nın bir sakatlığı oldu. O oyunculardan dolayı bazı değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Oyun tarzımız o an sahada olan, elimizde olan oyunculara göre de değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle de bazı değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Örneğin Sivasspor'da Robinho var. Çok yetenekli, tehlikeli bir oyuncu. Bazen 3-4 savunmacı ile onu savunmak durumda kalıyorsunuz. Driblingleriyle katedebilen bir oyuncu, rakibi eksiltebilen bir oyuncu. Ama bizim böyle bireysel oynamak gibi bir durumumuz yok. Bu tarz oyunculara biz sahip değiliz. Biz takım halinde bir şeyler yapmalıyız. Bir şey yapacaksak takım halinde başarmamız gerekiyor. Biz bu şekilde ancak doğru yolda ilerleyebiliriz. Şu anda bizim üst üste birkaç maç kazanmaya ihtiyacımız var kesinlikle. Ancak bugüne dönüp baktığımda, bu akşam kesinlikle galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Örneğin Alper'in verilmeyen bir penaltısı var 83'üncü dakikada. Eğer o verilse değişebilir, karşılaşma bambaşka bir tarafa gidebilir. Ama şu anda kesinlikle hedeflere koyduğumuz yönde ilerleyemiyoruz" diye konuştu.

Feyyaz Uçar'dan Milli Takım Krizine İlişkin Açıklamalar Feyyaz Uçar'dan Milli Takım Krizine İlişkin Açıklamalar

YÖNETİM SOYUNMA ODASINA MÜDAHALE ETTİ Mİ?

Phillip Cocu, maçın 40'ıncı dakikasında başkan Ali Koç'un tribünde Comolli ile görüştüğü ve soyunma odasına bir mesaj iletilip iletilmediği sorusu üzerine ise "Hayır, öyle bir mesaj gelmedi bana. Bazı insanların yüzünden anlarsınız, memnun mu durumdan, mutlu mudur değil midir? O anda ne konuştular bunu bilmiyorum kesinlikle. Maçın genel gidişatı ile ilgili olabilir, bulunduğumuz durumla ilgili olabilir. Bireysel olarak bir oyuncuyla ilgili bir şey söyleyebilir. Birçok şey olabilir o anda konuştukları. Bana öyle bir mesaj gelmedi her zamanki gibi. Alışılmış dışında bir gelişme olmadı. Ben teknik direktör olarak işimi yapmakla yükümlüyüm. O anda sadece işimi yapmaya odaklanmış durumdaydım. Şu an daha çok çalışmamız gerekiyor, galibiyetler almamız gerekiyor ki bu durumu değiştirebilelim" ifadelerini kullandı.