Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen Kapuz Plajı'nda meydana gelen olayda, içki içen iki kadın gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Olay yerine gelen polislerin 'Çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle' plajda içki içmemelerini söyledi. Polislerin bu uyarısı sonrası iki kadın doktor ile dört erkek polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan bu tartışmanın ardından polisler iki kadın doktoru gözaltına alarak karakola götürdü.

Karakola götürülen kadın doktorlar hakkında kabahatlar kanunu'nun 'Çevreye rahatsızlık verme' maddesini ihlali sebebiyle 109'ar lira para cezası uygulandı.

OLAY SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak

Yaşanan bu olay sosyal medyaya düştü. Sosyal Medya'ya düşmesinden kısa bir süre sonra binlerce kişi tarafından paylaşılan bu durum bir anda viral oldu.

SOSYAL MEDYA'DAN TEPKİLER GELDİ

Sosyal Medya kullanıcıları bu olayda kadınların haklı olduğunu, kimseyi rahatsız etmedikleri sürece içki içilmesine kimsenin karışamayacağı konusunda neredeyse hem fikir oldu.

Bir çok sosyal medya kullanıcısı polislerin tavrına ve kesilen cezaya tepki göstererek, iki kadın doktora sahip çıktı.

Bir sosyal medya kullanıcı yaptığı yorum ile olaya çok farklı bir açıdan yaklaşarak, 'orada güneşlenen iki bikinili kadın var ama başına 4 tane erkek polis dikiliyor. Neden 4 tane erkek polis dikiliyor? Neden bu olay ile kadın polis ilgilenmiyor? Hadi diyelim ki kadın polis yok o an, o zaman neden 4 erkek polisin 4ü birden bikinili kadınların başında dikiliyor? 1 tane polis yanlarına gelip gerekli uyarıyı yapsa yetmiyor mu? Bence asıl rahatsızlık budur. Ben kadınların yerinde olsam bu rahatsızlık duyulacak durumdan ötürü, polis hakkında davacı olurdum' dedi.