Pek çok kadının şikayet ettiği saç dökülmesi, kırışıklık, tırnaklarda zayıflama ve ödem gibi problemlerin protein eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden uzmanlar, çok fazla hastalanıyorsanız, çabuk yoruluyor, kırıklık hissediyorsanız günlük protein tüketiminizi gözden geçirmeniz gerektiğini vurguluyor. Kaslar, kemikler, eklemler, cildimiz, saçlarımız, iç organlarımızın pek çok bölümü yani vücudumuzun hemen hemen tüm parçalarında proteinin bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, vücudumuzdaki hasarların onarımı için mutlaka proteine ihtiyacımız olduğunu dile getiriyor.

Düzenli spor yapan kadınların da en az erkekler kadar düzenli protein almaları gerekiyor. Protein tüketmek ya da protein desteği denince akla hemen kas yığını erkekler gelmemeli. Düzenli egzersiz yapan, vücudunun sıkı olmasını arzulayan, sağlığına önem veren kadınların her gün vücut ağırlıklarının kilogramı başına en az 0.8 gram protein tüketmeleri gerekiyor. Eğer orta ya da daha yüksek aktivitede spor yapıyorsanız bu miktarı kilo başına 1,2 ila 1,5 gr düzeylerine çıkarabilirsiniz.

Aslında düzenli ve sağlıklı beslendiğinizi düşünüyor olsanız bile bazen vücudunuz size daha fazla proteine ihtiyacı olduğuna dair işaretler gönderebilir. Örneğin kadınların çok sıklıkla şikayetçi oldukları saç dökülmesi probleminin nedenlerinden birisi de yeterince proteinden zengin beslenmemek olabilir. Aynı şekilde ciltte ortaya çıkan esneklik sorunları, erken kırışıklıklar ve tırnaklarda zayıflama gibi durumlar da sizin daha fazla proteine ihtiyacınız olduğunu gösteren bir işaret olabilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Sık sık hastalanıyorsanız, hafif bir serinlik ya da rüzgardan sonra hapşırmaya başlıyor, spor salonunda biraz fazla çalışsanız dönüşte halsizlik, yorgunluk, hafif ateş ve kırıklık hissediyorsanız, siz siz olun ve günlük protein tüketiminizi gözden geçirin, bağışıklık sisteminizi zayıf düşürmeyin.

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri

Kadınlarda sık rastlanan bir şikayet de vücudun ödem toplamasıdır. Aslında ödem, çoğu zaman yeterli proteine sahip olmayan hücrelerden, hücrelerarası ortama sızan sıvının yer çekimi etkisiyle bazı bölgelerde, mesela ayak bileklerinde toplanmasıdır. Yeterli protein alımı, bu sıvının dışarı sızmasını engelleyebilir ve ödemden kurtulmanıza bir çözüm getirebilir.