Ligde kötü sonuçlar alan Beşiktaş, taraftarını Avrupa'da da güldürmedi. UEFA Avrupa Ligi'nde Genk'i konuk eden siyah-beyazlılar sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Beşiktaş'ta tribünler sahadaki etkisiz oyuna tepki gösterirken Portekizli yıldız Ricardo Quaresma topu ayağına her aldığında taraftarlar tarafından ıslıklandı.

Maç sonu yayıncı kuruluşa değerlendirmede bulunan Quaresma'nın oldukça sinirli olduğu görülürken yıldız oyuncu "Sorun bensem, Ocak ayında giderim." diyerek tribünlere resti çekti.

"TARAFTARIMIZ HAKLI"

'Taraftarlar tepki göstermekte haklı… Ancak onlardan bir ricam var. Genç oyuncular bu baskıdan olumsuz etkileniyor. Özellikle üçüncü golden sonra takım olarak kopmalar oldu. Dediğim gibi genç futbolcular bu protestolardan olumsuz etkileniyor. Eğer protesto edeceklerse beni protesto etsinler. Ben bu tür protestolara alışığım ve bu baskıyı kaldırabilirim. Ben Beşiktaş'tan daha önce ayrıldım. Eğer sorun bensem Ocak ayında gidebilirim. Gerekirse bir kez daha Beşiktaş'tan ayrılabilirim.'

Daha sonra taraftara seslenen Ricardo Quaresma 'Taraftarımızın bize destek olması lazım. Onlar bize destek olurlarsa Beşiktaş bir yerlere gelebilir. Taraftarlar bize destek olmazsa bu takım hiçbir yere gelemez' ifadelerini kullandı.