2006 yılında Trabzon İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Santoro'yu öldüren Oğuzhan Akdin ve ağabeyi Alparlan Akdin, Bodrum'da silahlı saldırıya uğradı. Santoro cinayetinden 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Akdin, 2 ay önce tahliye edilmiş ve Bodrum'a yerleşmişti. Öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanan Oğuzhan Akdin'in hastaneye kaldırıldı.

BACAKLARINDAN VURULDU

Oğuzhan Akdin ve ağabeyi Alparslan Akdin, pazar gecesi, Ortakent Mahallesi Alikelle Ormanı mevkisinde, henüz belirlenemeyen neden tartıştıkları kişilerce, tabancayla bacaklarından vurularak yaralandı. Oğuzhan Akdin ve ağabeyi Alparslan Akdin, özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Tedavisi süren yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili Antalya'da 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

oguzgan

RAHİP SANTORO CİNAYETİ

İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu Trabzon'da 5 Şubat 2005 tarihinde silahla vurarak öldürmekten 12 yıl hapis yatan ve 24 Ağustos 2016 yılında tahliye olan Oğuzhan Akdin, 13 yıl sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde silahla vurulması ile tekrar gündeme geldi.

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

Karanlık cinayetin ardından 12 yıl hapis yatıp serbest bırakılan Akdin, tahliyesi sonrası Trabzon'daki Karadeniz Gazetesi'ne verdiği röportajda Santoro'yu Hristiyanlık adına misyonerlik yaptığı için öldürdüğünü savunmuştu.

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde o dönemde henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde rahip Andrea Santoro'yu ayin sırasında tabancayla ateş ederek öldürmüştü.

Olaydan 3 gün sonra yakalanan Akdin'e, yargılandığı dava sonrasında 18 yıl 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bahçecik Cezaevi'nde cezasını çeken Akdin, 2011 yılında Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucu Akçaabat Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. Ancak 20 Temmuz 2012'de cezaevinden firar etmesi ve kısa sürede yakalanmasının ardından cezasının geri kalan kısmını geçirmek üzere Samsun Bafra Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. Bu cezaevinden 24 Ağustos 2016 tarihinde cezasını tamamlayarak tahliye olan Akdin, Trabzon'a dönmeyerek ağabeyi Alparslan Akdin ile birlikte Muğla'nın Bodrum ilçesine yerleşmişti.

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu gerekçesiyle halen FETÖ üyesi olmaktan tutuklu olan Ramazan Akyürek, Santoro öldürüldüğünde Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Akyürek, bu olayın ardından 2006 yılında Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na atanmıştı.

Cezaevinden çıktıktan bir süre sonra Oğuzhan Akdin, geçtiğimiz yıl Ocak ayında Trabzon'daki Karadeniz Gazetesi'ne açıklamalarda bulunmuş "Kiliseye gittiğimde orada görevli olan Rahip Andrea Santoro ile karşılaştım. Zaten silah üzerimdeydi. Kendisiyle konuşmak istedim. Amacım sadece 'misyonerlik faaliyetleri yapıyor musunuz' diye sormaktı. 'Bazı gençlerin Hristiyan yapıldığını bana açıklayabilir misin' dedim. O da bana Hristiyanlığın hak dini olduğunu, gerçek dinin kendi dinleri olduğunu, bir gün mutlaka bütün Türkleri Hristiyan yapacaklarını söyledi. Bu sırada üzerimde bulunan silahı çıkararak 'Sizin dininiz değil bizim dinimiz (İslamiyet) gerçek hak dinidir' dedim ve tekbir getirerek ateş ettim. Rahip Santoro'ya iki mermi isabet etmişti. Çıkarken de havaya bir el ateş ettim ve olay yerinden ayrıldım" açıklamalarında bulunmuştu.

Akdin, röportajda o dönem 16 yaşında bir lise öğrencisi olduğunun hatırlatılması ve "Silahı nerden buldun?" sorusu üzerine silahı kimsenin vermediğini, o gün evden alıp çıktığını belirtmişti.