Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 20. Kez gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 1-7 Aralık 2017 tarihlerinde fark yaratacak etkinlikleri ve yeni bölümleriyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

1511175783_Kuyu2

FESTİVAL PROGRAMI BELLİ OLDU

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (TÜRSAK) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştireceği 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film festivalinin programı belli oldu.

ÇİN YAPIMI 22 FİLM

1511176216_Mutfa____n_Tanr____alar__

1-7 Aralık tarihleri arasında 20. Yaşını kutlayacak olan Randevu, İstanbul Uluslararası Film Festival, geçtiğimiz yıl çok ilgi gören 'Gastronomi Randevusu' ve 'Odak Ülke' bölümlerinin yanı sıra bu yıl dünya sinemasının yeni örneklerinin yer aldığı bir dizi özel gösterim; yerli sinemadaki yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi hedefleyen 'İlk randevu' bölümü; 14. Geleceğin Sineması yarışmasında finale kalan 19 öğrenci'nin TÜRSAK Vakfı ve TC Kültür ve Sinemacıları' bölümü ve Çin yapımı 22 yeni kısa filmin sunulacağı' Çin'den insan manzaraları' bölümleri ile seyirci karşısına çıkacak.

1511175859_Kad__n_D____manlar__

Festival farklı ülke ve kültürlerden 60'ın üstünde filmin ve programdaki filmlerle bağlantılı bir çok etkinliğin yer aldığı 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali programı 2017 yine dopdolu bir seyir zevkiyle tamamlamayı vaat ediyor.

ONUR ÖDÜLLERİ VE 20. YIL KUTLAMASI

  1. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali geleneksel onur Ödülü bu yıl sinemamızın amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği TÜRSAK Kültür ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü7nün bu yılki sahipleri ise Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve yazar Doğan Hızlan.

20 Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Onur Ödülü ve TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülleri 4 Aralık Pazartesi akşamı Soho House İstanbul Big Room'da düzenlenecek olan tören ile sahiplerine takdim edilecek. Festivalin destekçilerinden Soho House İstanbul'un katkılarıyla düzenlenen gecede ayrıca Randevu İstanbul7un 20. Yıl kutlaması gerçekleştirilecek.

1511176293_Slow_Food_Story

ODAK ÜLKE ÇİN

Her yıl farklı bir ülkenin sinemasının mercek altına alan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 20. Yılında günümüz 'Çin Sineması'na odaklanıyor.

CRI (China Radio İnternational) iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Çin'e Bak, Dünyayı Gör' adlı bu bölüm kapsamında Festival, günümüz Çin Sineması'ndaki film üretimini tüm çeşitliliğiyle yansıtmayı hedefleyen 10 yeni filmden oluşan bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak.

Festivale konuk olacak film ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan gösterimlerden sonra film ekipleri izleyicilerle buluşacak. Konuyla ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

http;//tursak.org.tr

Serkan Aslan'dan Ünlülerle Yeni Proje! Yakında... Serkan Aslan'dan Ünlülerle Yeni Proje! Yakında...

http:randevuistanbul.tursak.org.tr

[email protected]