Şarkılarında uyuşturucu ve uyarıcı maddeyi özendirme suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ezhel, bugün yedinden hakim karşısına çıktı. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen davada kendini savunan Ezheli suçlamayı reddederken, "Kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz." dedi. Şarkılarının sanar eseri değeri taşığını ifade eden Ezhel, aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu beyan etti.

AYLIK GELİRİ 30 BİN TL

Ezhel, "Uyuşturucu maddeyi özendirmek" suçlamasıyla çıktığı hakim karşısında, "Kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerine yer verdi. İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Sercan İpekçioğlu ve avukatı Fuat Ekin katıldı. Kimlik tespiti sırasında müzisyen Ezhel, aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu da belirtti.

ezhel

BERAATİNİ İSTEDİ

Savunmasında Ezhel, sanatçı olduğunun altını çizerek, kötü bir amacı olmadığını söyledi. Aynı suçlamadan beraat kararı alınan müvekkili hakkında Avukat Fuat Ekin, "Yargılamanın konusu sanat eserleridir, şarkılardır. Bir sanat eseri ya da birisinin sanatçı olması onu suça karşı korumaz. Burada bu sanat eserlerinin itham olunan suçun unsurlarını taşımak gibi bir iddiası yoktur. Kanaatimizce suç oluşmamıştır, sayın mahkemenizce beraata hükmedileceği inancındayız" dedi.

ezhel2

KANINDA UYUŞTURUCU MADDEYE RASTLANDI

Eğlence Dünyasının Yenilikleri, En İyi Film ve Dizi Tavsiyeleri Eğlence Dünyasının Yenilikleri, En İyi Film ve Dizi Tavsiyeleri

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede ise, Ezhel yani Sercan İpekçioğlu'nun internet ortamında paylaştığı şarkılarında uyuşturucu madde özendiriliyor. Ayrıca şüphelinin evinde arama yapılarak, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bilgisinin yer aldığı iddianamede, Ezhel'den alınan kan örneğinde THC metaboliti yani esrar etkin maddesi bulunduğu belirtildi. İddianamenin devamında, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.