Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 yenildikleri Rizespor maçı sonrasında hakem Fırat Aydınus'u hedef aldı.

Süper Lig'in 3. haftasında seyircisi önünde Gazişehir Gaziantep ile karşı karşıya gelecek olan Demir Grup Sivasspor, bu maçın hazırlıklarına başladı.Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, 2-1 mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçının hakemi Fırat Aydınus'u eleştirerek, Gaziantep ile oynayacakları maça ilişkin konuştu.

Çaykur Rizespor-Sivasspor maçının hakemi Fırat Aydınus'u eleştiren tutan Çalımbay, şunları söyledi: "Lig uzun bir maraton bir sürü maçlarımız var. Benim affetmeyeceğim şeylerden bir tanesi hakem arkadaşımızın yaptığı hata. Direkt koluna geliyor, bacağından hatta bir yerinden seken bir top olsa tamam ona bir şey demeyiz ama direkt koluna gelen bir şeyi görmüyorsa yazık. Gideceksin bakacaksın orada VAR sistemi kurulmuş oraya gidip bakacaksın. Gitmedi. Televizyonda da gördük bizde canlı gördük top direkt koluna geliyor. Onu da hakemin görüp vermesi gerekiyordu. Gidip orada bir daha bakması gerekiyordu. Ben bilerek gitmediğine inanıyorum çünkü üst düzey bir hakemin bunu görmesi lazım. Gidip de bakması gerekiyor. O kadar veryansın ediyoruz, kenardan futbolcularımız isyan ediyor, git bir bak ne kaybedeceksin. 1-2 dakikanı alır en fazla."

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transfer listelerinden Fousseni Diabate'nin de olduğunu belirterek, "Listemizde Diabate de vardı bir sürü arkadaş vardı. Neticede bu yönetimin bileceği bir iş. Netice de bu maddiyata dayanan bir şey. Buradaki dengeleri de bozmadan takımımıza faydalı olacak takımımıza çok şey verecek bir arkadaşı inşallah almaya çalışacağız. Yabancı transfer olacak başka yok" şeklinde konuştu.