Rusya Dışişleri Bakanlığı Silahlanmaya Kontrol Dairesi Başkanı Mihail Ulyanov, ABD'nin şimdilerde Avrupa'da 200 hava bombası olduğunu belirterek, Moskova'nın Washington'ı bölgedeki nükleer silahlarını çekmeye çağırdığını söyledi.

200 HAVA BOMBASI VAR

Air Force Times gazetesinde yayımlanan, ABD'nin Norveç ve İzlanda üslerinde bulunan asker yapı ve tesislerini yenilemek için 214 milyon dolar harcamayı planladığı yönündeki haberin ardından Moskova'dan açıklama geldi.

NÜKLEER SİLAHLARINI ÇEK

Gazetecilere konuşan Ulyanov Rusya tüm nükleer silahlarını kendi sınırları dahiline çekti. Bunun ABD tarafından da çoktan yapılmış olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak Washington'un hala Avrupa'da nükleer silahları var. Yaklaşık 200 hava bombası mevcut' dedi.

RUSYA DURUMDAN RAHATSIZ

Ulyanov açıklamalarına şöyle devam etti. ' Çok sayıda emekli ABD askerlerine göre, bu silahlarda yıkıcı güçlerin azaltılmasında kullanım için daha uygun hale getirecek şekilde modernize etmeyi planlıyorlar. Eğer bu çerçevede asıl planladıkları Avrupa'daki nükleer silahlarının sayısını arttırmaksa, bu durum yalnızca durumu daha da kızıştırır.'