Bugün konuyla ilgili olarak önemli bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Bilgisayar başından saatlerce kalkmayan ve hareketsiz kalan lise öğrencisi Sinan Can, Antalya'da bacağındaki toplar damarında kan pıhtılaşması tanısıyla ameliyata alındı. Ameliyat sayesinde sağlığına kavuşan Sinan Can Demir'in ölümden döndüğünü belirten uzmanlar, 15 yaşındaki lise öğrencisinin sol bacağındaki hareketsizlik nedeniyle bu durumun yaşandığının altını çizdi.

Toplar damarda kan pıhtılaşması yani Derin Ven Trambozu olarak nitelendirilen bu hastalığın teşhisinin hemen ardından müdahale eden doktorlar, gencin ayağını kesilmekten kurtarmış oldu.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde Uçak Bakım Teknolojileri Lisesi öğrencisi olan Sinan Can Demir, yaz tatilini günde 5-6 saat hiç kalkmadan bilgisayar oyunu başında geçirince olanlar oldu. Geçtiğimiz hafta sol bacağındaki şişkinlik ve bağrı nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvuran gencin kontrollerinin ardından durum ortaya çıktı.

Bacağının üzerine basamayan gence, uzun süre hareketsiz kalan kişilerde görülen Derin Ven Trambozu hastalığı teşhisi konulurken Demir'e anjiografi uygulandı. Bu operasyonun ardından Sinan Can Demir sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan uzmanlar Derin Ven Trambozu yani toplar damarda pıhtılaşmanın en büyük risk kaynağının hareketsizlik olduğunu paylaşırken, gençlerin son yıllarda bilgisayar başında geçirdikleri sürelerin arttığını ve bu süreler kısıtlanmazsa bu hastalıkta patlama yaşanacağını kaydediyor.

Çocukların ve gençlerin dışarıda vakit geçirmesi gerektiğini, hareket ve spor yapmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, ailelere çocuklarıyla birlikte spor alışkanlığı geliştirmelerini öneriyor.