Günümüzün en büyük sorunlarından biri kilolu birey olmaktır. Çünkü kilo almak sadece fiziki görünüşümüzü değil, sağlığımızı da bozan bir etken.

Bir çok kişinin kilo alma şekli farklıdır. Bazıları tüm vücudu olarak kilo alırken, bazıları ise sadece baldır ve kaçlarından kilo alır. Bazıları ise sadece göbekten kilo alır. İşte sadece göbekten kilo alan biriyseniz haberimizi sonuna kadar okumaya devam edin.

Sadece göbekten kilo alanların tüketmesi gereken besinleri sizler için derledik. Bu besinleri tüketerek göbeğinden kilo almayı engelleyebilir hatta zayıflayabilirsiniz.

-Baklagiller: Baklagiller göbekte oluşan yağların baş düşmanıdır. Baklagillerin yağ oranı oldukça düşüktür. Protein, lif ve potasyum deposu olan baklagiller geç acıktırır. Bir diğer özelliği ise sindirimi kolaylaştırmasıdır.

-Biberiye ve Yeşil çay: Ortalama bir insan günde yaklaşık 2000 kalori alması gerekmektedir. Bu vücudun ihtiyaç duyduğu kalori miktarıdır. Ancak gün içerisinde bir çoğumuz 2000 kalorinin üzerinden kalori alıyoruz. Bu durumu engellemenin en güzel yolları biberiye ve Yeşil çaydır. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek 100 kalori yaktırıyor. Günde 2 bardak yeşil çay içmek ise 150 kalori yakmamızı sağlıyor.

Yumurtanın beyazı: Yumurtanın beyazı protein açısından en zengin besinlerin başında gelir. Karnı tok tutma özelliğine sahip olan yumurtanın beyazı geç acıkmanızı sağlar.

Limon suyu: Göbek yağlarını eritmenin en etkili besinlerinden biri de limon suyudur. Her gün içtiğiniz suyun içerisine limon sıkıp öyle içerseniz göbeğinizdeki yağların azalmasına destek olmuş olursunuz.