Özellikle doğru besinleri ve içecekleri seçmeyi alışkanlık haline edindikten sonra kişinin kilo kaybetmek için göstereceği azmi aynı zamanda alışkanlıklarını ve tercihlerini değiştirerek kullanabileceğini belirten uzmanlar, doğru beslenmede odaklanılması gereken üç nokta olduğu konusunda da hem fikir.

Tüketilen besinlerin kalorilerinin, günlük kalori üzerinde etkili olduğunu paylaşan uzmanlar her yiyeceğin kalorisinin sayılarak boş enerji almak yerine, besin öğeleri açısından dengeli ve düşük kalorili besinlere yönelinmesi gerektiğini dile getiriyor.

Halk arasında yapılan en büyük hatalardan birinin sağlıklı yemek denilerek porsiyonların arttırılması olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı yiyeceklerin de kalori sahibi olduğunu, küçük porsiyonların sağlıklı besin tercihi ile birlikte kilo kaybı sağlayacağını hatırlatıyor.

Sağlıklı tabak modelini benimsemelisiniz

Bunların yanı sıra uzmanlar tek tip beslenme yerine besin çeşitliliği konusunda da tedbirli davranılması gerektiğinin altını çiziyor. Sağlıklı tabak modeli düşünülerek ana öğünlerde tüm besin gruplarına yer verilmesinin şart olduğunu ifade eden uzmanlar, et grubu, sebze grubu, süt grubu ve tahıl grubu birlikte tüketildiğinde hem dengeli bir öğün olacağı gibi hem de enerjisi tek yönlü beslenemeye göre daha az olacağını kaydediyor.

Ayrıca kalp sağlığı açısından doymuş yağ ve trans yağdan uzak durmalısınız. Sofralarınızda zeytinyağına veya fındık yağına öncelik vermelisiniz. Yemeklerinizi sağlıklı yağlar ile yapacak olsanız da kullanılan yağ miktarına dikkat edilmelidir.