Bazı yeni yıl hedeflerinin ve beklentilerinin gerçekleşmemesinin kişilerde hayal kırıklığı ve depresyon yaratabilme etkisi bulunduğunu hatırlatan uzmanlar bu nedenle uygulamaya geçirilmesi kolay ve mümkün kararları alma konusunda dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.

Yeni yılda atacağınız en önemli adımlardan birinin mevsimine göre taze sebze ve meyve tüketmek olması gerektiğini ve bunun yanında da bol bol doğal mineralli su içmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerektiğini belirten uzmanlar, öğünlerde sık sık mevsim balıklarına da yer vermenizi öneriyor.

Uyku kalitesi büyük önem taşımaktadır. İyi bir gece uykusunun sağlığa sağlayacağı faydalar saymakla bitmez. Her yetişkinin günde altı ila sekiz saat uyuması gerekir. Yapılan araştırmalar, uykusunu alamayan insanların daha stresli ve sinirli olduklarını ortaya koymaktadır.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

Yürüyüş yapmak hem vücudun hem de mutluluk hormonu olan endorfinin harekete geçmesini sağlamaktadır. Egzersiz sonucu kalori yakan kişiler ayrıca kendilerini de iyi hissederler. Yürüyüşlerinizi mümkün oldukça açık havada yapmaya çalışın.

İnsanlar stresli, sorunlu ve dertliyken içlerine kapılabilirler. Kendilerini çevrelerinden soyutlarak, dışarı çıkmak istememektedirler. Fakat tam tersine aile, yakınlar ve dostlarla geçirilen zaman mutlu ve huzurlu hissetmeye yardımcı olmaktadır.

Yapılan araştırmalar, iş dışında bir meşguliyete sahip olan insanların diğer insanlara göre daha mutlu, huzurlu ve özgüvenli bir yaşam sürdüğünü göstermektedir. Hobi sayesinde beceriler artar ve kendinize olan öz güveniniz yükselir. Hobi ve farklı uğraşlar, stresi azaltmaya yardımcı olur.