Burdur'a bağlı Bucak ilçesinde geçtiğimiz hafta içerisinde içme suyuna karıştığı tespit edilen bakteri sebebiyle kusma, bulantı ve ishal şikayetleri ile hastanelere akın eden kişi sayısının 3 bin 366 seviyesine çıktığı belirtildi.

Salgının Sebebi Norovirüs

Burdur Valiliği'nin gerçekleştirdiği açıklama doğrultusunda, yayılan bu salgına norovirüs adını taşıyan bir bakterinin sebep olduğu bildirilirken, virüs karşısında geekli olan tüm önlemlerin alındığını fakat enfeksiyonun bulaştırıcılığının üç hafta sürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında vatandaşları uyararak kişisel ve ev içi hijyene önem verilmesini istedi.

Bucak Belediyesi tarafından koruma bandı yapılan su kaynaklarının çevresindeki çalışmaların sürdürüleceği ve depoların standartları ile alakalı faaliyetlerin hızla yürütüleceği kaydedilen açıklamada, okullar ve pansiyonlara ait su depolarının temizliğinin büyük bir özenle yapıldığı vurgulandı.

Şebeke Suyu Güvenle İçilebilir

Şebeke suyunun güvenle tüketilebileceği söylenen açıklama kapsamında, hastanede söz konusu virüs sebebiyle 3 bin 366 kişinin başvuru gerçekleştirdiği, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde başvuru yapanların sayısında ciddi bir düşüş gözlemlendiği belirtildi.